Federer: "Δεν άξιζα τη νίκη" (vid)

 
Roger Federer
Roger Federer
tennisnews team Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 - 11:23

O Roger Federer δεν πίστευε πως άξιζε την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open και στάθηκε στο πόσο τυχερός ήταν σήμερα, με τα 7 match points που έσβησε. Όσο για τον επόμενο αντίπαλό του, θα ήθελε τον Milos Raonic, γιατί ακόμα δεν έχει ξεχάσει την ήττα στο Wimbledon του 2016!

"Σίγουρα κάποιες φορές πρέπει να είσαι και τυχερός. Δεν ήταν και τα 7 match point στον έλεγχό μου, μπορεί να φάνηκε έτσι, αλλά απλά ήλπιζα ότι δεν θα χτυπήσει τον winner σε κάποιο απ' αυτά, κρατούσα τη μπάλα στο γήπεδο και αν έχανε μια ή δυο μπάλες δεν ξέρω τι θα σκεφτόταν μετά. Ακόμα κι έτσι, δε νομίζω ότι είχε σημασία. Έκανε το παιχνίδι του και νομίζω πως στάθηκα εξαιρετικά τυχερός σήμερα. Όσο προχωρούσε ο αγώνας άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα, όλη η πίεση έφυγε και απλά προσπάθησα να παίξω. Και πάλι ήμουν λίγο τυχερός όταν πήρα το break και σέρβιρα καλά, ειδικά στο τέλος. Δεν το αξίζω αυτό, αλλά στέκομαι εδώ και είμαι πολύ πολύ χαρούμενος!"

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Federer πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, γιατί ένιωθε ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα και αργότερα και στο πόδι του. Όπως είπε ποτέ δεν του αρέσει να καλεί τον φυσιοθεραπευτή στο γήπεδο αλλά δυσκολευόταν αρκετά όταν αμυνόταν, ευτυχώς όμως όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση δεν χειροτέρεψε, αλλά καλυτέρευσε.

Στα ημιτελικά του Australian Open, όπου θα αγωνιστεί για 15η φορά στην καριέρα του, ο Federer θα αντιμετωπίσει είτε τον Novak Djokovic, είτε τον Milos Raonic.

"Πρώτα θέλω να πω πως είναι θαυμάσιο που ο Milos παίζει πάλι τόσο καλά, έκανε καλή δουλειά. Ακόμα πονάει η ήττα μου από εκείνον στο Wimbledon το 2016, οπότε θέλω να τα πάει καλά", είπε ο Federer, προκαλώντας τα γέλια από το κοινό στις κερκίδες.

"Πιστεύω πως θα είναι ωραίος αγώνας. Ο Novak προφανώς είναι πρωταθλητής, ειδικά εδώ στην Αυστραλία. Του αρέσει να αγωνίζεται εδώ, είχαμε κάποια επικά παιχνίδια στο παρελθόν. Ανεξάρτητα με το ποιον θα παίξω, θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να νιώθω καλύτερα από σήμερα, διαφορετικά θα πάω για σκι", κατέληξε ο Ελβετός, κάνοντας για μια ακόμα φορά το κοινό να γελάσει.

Δείτε την απολαυστική συνέντευξη του Federer στον Jim Courier:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots