Australian Open: Το πρόγραμμα της Τρίτης

 
Australian Open: Το πρόγραμμα της Τρίτης
Australian Open: Το πρόγραμμα της Τρίτης
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 16:47

Ξεκινούν αύριο οι προημιτελικοί του Australian Open, με τους Roger Federer και Novak Djokovic να απέχουν μια νίκη από την ενδεχόμενη μάχη τους στα ημιτελικά. Δείτε το πρόγραμμα της Τρίτης. 

Στις 02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας θα αρχίσει η δράση της 9ης ημέρας του Australian Open, με την αναμέτρηση της Sofia Kenin με την Ons Jabeur, να διεξάγεται πρώτη στη Rod Laver Arena. Αμφότερες οι δυο παίκτριες βρίσκονται για πρώτη φορά σε έναν τόσο σημαντικό προημιτελικό και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή, να πάνε ακόμα πιο μακριά. Άλλες 3 φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν και η νεαρή Αμερικανίδα ήταν νικήτρια σε όλες τις αναμετρήσεις.

Θα ακολουθήσει η αναμέτρηση της Ashleigh Barty με την Petra Kvitova. Η Barty, η οποία αποτελεί πλέον την τελευταία ελπίδα των Αυστραλών για τίτλο σε άνδρες και γυναίκες, θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση σε ημιτελικό στη Μελβούρνη, σε αντίθεση με την Kvitova που ήταν η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης. Άλλες 7 φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν οι δυο τους, με την Barty να προηγείται με 4-3 στις νίκες, όμως την Kvitova να έχει κερδίσει τα 3 τελευταία παιχνίδια, τα οποία μάλιστα ήταν όλα σε σκληρές επιφάνειες.

Στις 05:30 το πρωί ή αργότερα (εφόσον πρέπει να ολοκληρωθούν οι δυο προημιτελικοί των γυναικών), ο Roger Federer θα αντιμετωπίσει τον Tennys Sandgren. O 38χρονος Ελβετός έχασε 3 σετ στα 2 τελευταία παιχνίδια του είναι όμως στα προημιτελικά ενός Grand Slam για 57η φορά και θα έχει την ευκαιρία να μπει και στα ημιτελικά, καθώς θα είναι το μεγάλο φαβορί του αγώνα. Ο Sandgren, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.100 του κόσμου, κάνει καταπληκτικό τουρνουά και κατάφερε να προκριθεί στην 8άδα του Australian Open για 2η φορά μέσα σε 3 χρόνια. Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δυο παικτών στο tour.

Τέλος, στις 10:00 το πρωί θα αρχίσει ο μεγάλος αγώνας της ημέρας, ανάμεσα στον Novak Djokovic και στον Milos Raonic. O Nole διεκδικεί τον 2ο διαδοχικό τίτλο του στο Australian Open και 8ο συνολικά, καθώς και το 17ο Grand Slam της καριέρας του. Είναι ακόμα αήττητος στο 2020 (10-0) και βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Σε εξαιρετική κατάσταση είναι και ο Raonic, ο οποίος δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά, κερδίζοντας μάλιστα στους τελευταίους αγώνες του τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Marin Cilic. Η προϊστορία ωστόσο δεν ευνοεί καθόλου τον Καναδό, που σε 9 αναμετρήσεις ενάντια στον Σέρβο έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις 2 σετ!

Το πρόγραμμα της Τρίτης (28/01):

Rod Laver Arena:
02:00 Sofia Kenin [14] v Ons Jabeur Eurosport 1
03:30 Ashleigh Barty [1] v Petra Kvitova [7] Eurosport 1
05:30 Tennys Sandgren v Roger Federer [3] Eurosport 1
10:00 Milos Raonic [32] v Novak Djokovic [2] Eurosport 1

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots