Απέκλεισε τον Fognini και επέστρεψε στην 8άδα ο Sandgren (vid)

 
Fabio Fognini Tennys Sandgren
Fabio Fognini Tennys Sandgren
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 13:07

O Tennys Sandgren κέρδισε τον Fabio Fognini με 3-1 σετ και επέστρεψε στα προημιτελικά του Australian Open, όπου θα βρεθεί για 2η φορά στα 3 τελευταία χρόνια! Το επικό match point, που έστειλε τον Αμερικανό στην 8άδα της Μελβούρνης.

Μετά από 3,5 ώρες μάχης, ο Sandgren επικράτησε του Fognini με 7-6 (5), 7-5, 6-7 (2), 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open για 2η φορά στην καριέρα του, μετά από το 2018. Αυτός θα είναι και ο 2ος προημιτελικός του Αμερικανού γενικά σε Grand Slam διοργάνωση.

Συνεχίζοντας την καταπληκτική παράδοση που έχει στα γήπεδα της Μελβούρνης τα τελευταία χρόνια, ο Sandgren έκανε ένα πολύ ουσιαστικό παιχνίδι σήμερα, καθώς στις περισσότερες κρίσιμες στιγμές ήταν αποτελεσματικός. Αξιοποίησε και τα 5 break point που δημιούργησε ο Αμερικανός, ενώ έσβησε τα 5 από τα 8 που αντιμετώπισε.

Τα έσβησε όλα στο 1ο σετ, στο οποίο έσωσε 5/5 break point και χωρίς να φτάσει ποτέ ο ίδιος τόσο κοντά σε ένα break, κατάφερε να κερδίσει το σετ στο tie-break και να φέρει σε δύσκολη θέση τον Fognini.

Στο 2ο σετ ο Sandgren προηγήθηκε με 4-0, αλλά ο "Fogna" κέρδισε τα 5 επόμενα games. Και πάλι ο Sandgren στην κρίσιμη στιγμή ήταν πιο ουσιαστικός, καθώς έχασε μόνο έναν πόντο στα δυο τελευταία του service game στο ματς και έκανε break στο 11ο game (6-5), για να πάρει και το 2ο σετ.

Ο Αμερικανός άνοιξε με break και το 3ο σετ (2-1), αλλά ο Fognini φρόντισε να απαντήσει άμεσα και αυτή τη φορά να κάνει δυνατό κλείσιμο στο σετ, για να το κατακτήσει χάρη σε ένα άψογο tie-break που έκανε, στο οποίο έχασε 2 πόντους.

Κανείς από τους δυο δεν είχε break point στο 4ο σετ, στο οποίο ο Fognini είχε το επιπλέον βάρος, να πρέπει να σερβίρει για την παραμονή του σ' αυτό, κατ' επέκταση και για την παραμονή του στο τουρνουά. Την πρώτη φορά που το έκανε, ήρθε αντιμέτωπος με break point o Ιταλός, και ο Sandgren, ο οποίος είχε 100% επιτυχία στα break point του σήμερα, αξιοποίησε το match point χάρη σε έναν εκπληκτικό πόντο.

O Sandgren είχε φτάσει στο Νο.41 του κόσμου πριν από ένα χρόνο, κυρίως χάρη σε εκείνη την σπουδαία πορεία μέχρι την 8άδα της Μελβούρνης. Η επιστροφή του στα προημιτελικά θα του εξασφαλίσει άνοδο 44 θέσεων και αναμένεται να βρεθεί στο Νο.56 του κόσμου σε μια εβδομάδα - από το Νο.100. Θα βελτιώσει το career high του και θα μπει στο Top 40, αν κάνει κάτι παραπάνω από την προηγούμενη φορά και μπει στην 4άδα.

Την Τρίτη, ο 28χρονος Αμερικανός θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου αγώνα της ημέρας, ανάμεσα στον Roger Federer και στον Marton Fucsovics.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots