Τα δάκρυα της Wozniacki (vids)

 
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki
tennisnews team Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 - 10:03

H Caroline Wozniacki αποχαιρέτησε το επαγγελματικό τένις μετά τη σημερινή της ήττα από την Ons Jabeur στον 3ο γύρο του Australian Open και μετά το τέλος του αγώνα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της.

Μετά από μια μεγάλη μάχη με την Jabeur, η Wozniacki "λύγισε" τελικά με 7-5, 3-6, 7-5 και αποχαιρέτησε το Australian Open, που ήταν το τελευταίο τουρνουά της καριέρας της.

Αν και μόλις 29 χρονών, η Wozniacki αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο με το σώμα της, καθώς διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Παρόλα αυτά συνέχισε να παίζει τένις στο κορυφαίο επίπεδο και συνολικά είχε ένα πολύ καλό τουρνουά στη Μελβούρνη.

"Νομίζω πως είναι ταιριαστό που ο τελευταίος μου αγώνας είχε τρια σετ, grinder και που τελείωσα την καριέρα μου με ένα λάθος με το forehand. Είναι πράγματα στα οποία δουλεύω σε όλη την καριέρα μου και υποθέτω ήταν γραφτό να γίνει", είπε η Wozniacki, εμφανώς συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια.

Στη μεγάλη οθόνη του σταδίου έπαιξε και ένα βίντεο με πολλούς αστέρες του αθλήματος, συμπεριλαμβανομένων του Roger Federer, της καλής της φίλης Serena Williams, του Rafael Nadal και του novak Djokovic, να της λένε αντίο.

Σε ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο, ο πατέρας της Wozniacki, Piotr, ο οποίος ήταν μαζί της από την αρχή σε αυτό το ταξίδι ως πατέρας αλλά και ως προπονητής, τη σήκωσε στην αγκαλιά του.

Τέλος, αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη ήταν και η συνέντευξη Τύπου της 29χρονης Δανέζας, που μεταξύ άλλων δήλωσε: "Είχα ένα όνειρο όταν ήμουν παιδί. Ήθελα να κερδίσω ένα Grand Slam. Ήθελα να γίνω το Νο.1 του κόσμου. Οι άνθρωποι γύρω μου πίστευαν ότι ήμουν τρελή, επειδή ήμουν από μια μικρή χώρα. Αλλά το έκανα να συμβεί. Δούλεψα τόσο σκληρά γι' αυτό, την κάθε μέρα ξεχωριστά. Είμαι πολύ, πολύ υπερήφανη."

H Wozniacki πέρασε 71 εβδομάδες από την καριέρα της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε το Australian Open το 2018, το WTA Finals το 2017, κατέκτησε συνολικά 30 τίτλους, ενώ πέτυχε περισσότερες από 600 νίκες στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots