Ελληνόφωνοι αστυνομικοί για τα συνθήματα στο AO!

 
Australian Open
Australian Open
tennisnews team Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 17:40

Μετά και το πρόσφατο περιστατικό από τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη για τον 2ο γύρο του Australian Open, η αστυνομία της Βικτώρια, η οποία συνεργάζεται με τους διοργανωτές, αποφάσισε να ελέγχει τα συνθήματα των Ελλήνων φιλάθλων, με ελληνόφωνους αστυνομικούς.

Η αστυνομία της Βικτώρια, θα χρησιμοποιήσει δίγλωσσους Ελληνοαυστραλούς αστυνομικούς, για να ελέγχει τα συνθήματα που θα ακούγονται από τους Έλληνες φιλάθλους στους επόμενους αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

Χθες, μετά από τον αγώνα της Σάκκαρη με τη Nao Hibino για τον 2ο γύρο του Australian Open, οι Έλληνες φίλαθλοι εκδιώχθηκαν από το Melbourne Park, εξαιτίας συνθημάτων που ακούστηκαν στο γήπεδο. Οι ίδιοι, υποστηρίζουν μέσα από ανακοίνωση πως οι λόγοι αυτοί ήταν άδικοι και πως στοχοποιήθηκαν από έναν συγκεκριμένο υπάλληλο της Tennis Australia, ο οποίος τους έχει παρενοχλήσει και στο παρελθόν, την ώρα που οι άνθρωποι της ασφάλειας δεν τους έκαναν καμία παρατήρηση, ούτε επιχείρησαν να τους βγάλουν έξω από τους χώρους του τουρνουά.

Ο υπεύθυνος αστυνόμευσης του Australian Open, Darren Franks, εξηγεί πως τα πολιτικά συνθήματα δεν θεωρούνται από μόνα τους ακατάλληλα ή προσβλητικά, εκτός αν περιέχουν επιθετική γλώσσα που να διώκεται ποινικά.

"Είμαστε τυχεροί που έχουμε πολλούς αστυνομικούς που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και μιλάνε και μια άλλη γλώσσα. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους αστυνομικούς", δήλωσε ο Franks.

"Έχουμε ελληνόφωνους αστυνομικούς και θα τους χρησιμοποιήσουμε στην περίπτωση αυτή (των ακατάλληλων συνθημάτων)", πρόσθεσε ο Franks, ο οποίος υποστήριξε ότι κάποιοι φίλαθλοι έδειξαν ακατάλληλη συμπεριφορά και είχαν προειδοποιηθεί από την αστυνομία.

"Δουλεύουμε με τους διοργανωτές του Australian Open παίρνοντας προαιρετικά μέτρα, ώστε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια του τουρνουά. Τη στιγμή που θα διαπιστώσουμε κάποια ακατάλληλη ή ενοχλητική συμπεριφορά, θα δράσουμε."

Δηλώσεις έκανε και ο διευθυντής του Australian Open, Craig Tiley, ο οποίος κάλεσε τους φιλάθλους να είναι παθιασμένοι, αλλά με σεβασμό προς τον αντίπαλο, κάτι που ζήτησε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την πρώτη του νίκη στο τουρνουά.

"Οι παθιασμένοι φίλαθλοι είναι ένα μεγάλο μέρος του Australian Open και οι παίκτες απολαμβάνουν την ενθουσιώδη υποστήριξη που έχουν εδώ στη Μελβούρνη. Ενθαρρύνουμε αυτούς τους φιλάθλους, να δείχνουν σεβασμό στους άλλους. Είμαστε ένα σοβαρό τουρνουά και δε θα ανεχτούμε καμιά ακατάλληλη συμπεριφορά", δήλωσε.

Την Παρασκευή, τόσο η Σάκκαρη, όσο και ο Τσιτσιπάς, θα αγωνιστούν στη Margaret Court Arena. H Μαρία θα αντιμετωπίσει περίπου στις 07:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) τη Madison Keys, ενώ ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει στις 10:00 το πρωί τον Milos Raonic, για τον 3ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots