Η απάντηση των Ελλήνων φιλάθλων για την αποβολή τους και για τα συνθήματα

 
AUS OPEN
AUS OPEN
tennisnews team Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 16:42

Η Hellas Fan Club Melbourne, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, αποδίδει τις ευθύνες για την αποβολή των Ελληνοαυστραλών φιλάθλων σε ένα συγκεκριμένο άτομο, δίνοντας απάντηση και για το σύνθημα "Ελλάς-Ελλάς-Μακεδονία", που ακούγεται στους αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν σύμφωνα με αναφορές από ξένα ΜΜΕ, οι Ελληνοαυστραλοί φίλαθλοι που παρακολουθούσαν τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη με τη Nao Hibino για τον 2ο γύρο του Australian Open, αποβλήθηκαν από τους χώρους του τουρνουά.

Σήμερα, η Hellas Fan Club Melbourne εξέδωσε μια ανακοίνωση στα social media, στην οποία αναφέρει ότι η συμπεριφορά των μελών της ελληνικής κοινότητας δεν δικαιολογεί την αποβολή τους από το Melbourne Park και κάνει λόγο για στοχοποίηση από ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο έχει παρενοχλήσει και παλιότερα τους Έλληνες φιλάθλους. 

Η ανακοίνωση της Hellas Fan Club Melbourne:

"Σχετικά με τα χθεσινά συμβάντα στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και στη Nao Hibino, η Hellas Fan Club Melbourne και όλα τα μέλη της κατανοούν πως το Australian Open είναι ένα περιβάλλον φιλικό προς την οικογένεια και σέβεται αυτές τις αρχές. Δεν λάβαμε καμιά προειδοποίηση από την ασφάλεια ή από την αστυνομία, για να είμαστε πιο ήσυχοι και η συμπεριφορά μας ήταν πολύ καλή.

Μέσα από τη στήριξή μας προς τη Μαρία Σάκκαρη, λάβαμε και τη δική της υποστήριξη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Η Σάκκαρη είπε: "Είναι πατριώτες, οπότε ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, εδώ το κάνουν πιο μεγάλο ζήτημα απ' ότι εμείς πίσω στο σπίτι. Νιώθουν πιο Έλληνες από εμάς, κάτι που είναι ωραίο. Δεν είναι κάτι παράνομο. Μου αρέσει η στήριξη και με κάνει να παίζω ακόμα καλύτερα, να αντλώ περισσότερη ενέργεια - γι' αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη να παίζω. Ελπίζω να συνεχίσουν να έρχονται στους αγώνες μας και να συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν."

Όσο για τα συνθήματα για τη Μακεδονία και τις σημαίες, είναι κάτι για το οποίο προσπαθούν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Να υπενθυμίσουμε ότι η Μακεδονία είναι περιοχή στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είναι το Queensland στην Αυστραλία. Η μακεδονική σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας είναι αυστηρώς ελληνική σημαία και η επίσημη σημαία της ελληνικής Μακεδονίας. Τα δικαιώματα της σημαίας προστατεύονται από την ελληνική κυβέρνηση και αποτελεί μια από τις επίσημες σημαίες στην Ελλάδα. Ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα πανελλήνιο σύμβολο που χρησιμοποιείται από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας, αλλά έγινε διάσημο από τον Μέγα Αλέξανδρο και τον πατέρα του Φίλιππο Β' της Μακεδονίας, που τον υιοθέτησε ως επίσημο σύμβολο της ελληνικής Μακεδονίας. Δεν αποτελεί επιθετικό σύμβολο, είναι επίσημα αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε το δικαίωμα να ανεμίζουμε αυτή τη σημαία ως σύμβολο των 4.000 χρόνων της ελληνικής ιστορίας. Φανταστείτε να έλεγαν στους Αυστραλούς φιλάθλους πως δεν μπορούν να υψώσουν τη σημαία Γουρίκα, σε έναν αγώνα τένις. Αυτές είναι οι βλακείες που αντιμετωπίζουμε, όταν μας λένε πως είναι "προσβλητικό".

Αυτή είναι η 15η συνεχόμενη χρονιά που η Hellas Fan Club Melbourne πήγε στο Australian Open. Σ' αυτά τα 15 χρόνια, έχουμε χρησιμοποιηθεί σε όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες του Australian Open, σε βίντεο και φωτογραφίες. Φωτογραφίες μας έχουν χρησιμοποιηθεί για να προβάλλουν το Australian Open. Στα 15 χρόνια που παρακολουθούμε το Australian Open, φέρνουμε χρώμα, ατμόσφαιρα και ενέργεια κάθε χρόνο, που κάθε παίκτης ελληνικής καταγωγής επαίνεσε και λάτρεψε.

Είναι κρίμα όμως, πως οι πράξεις ενός ατόμου με συνέπεια παρενοχλούν και δημιουργούν προβλήματα για όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Αυτό το ίδιο άτομο μας παρενοχλεί εδώ και 3 χρόνια. Το όνομα του είναι Matt Shepherd και ισχυρίζεται πως είναι "Επικεφαλής της ασφάλειας" για την Tennis Australia. Δε φοβόμαστε να τον ονομάσουμε και να τον εκθέσουμε. Γιατί; Επειδή αυτός είναι το πρόβλημα.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, τα μέλη της Hells Fan Club Melbourne και οι Έλληνες φίλαθλοι, ποτέ δεν εκδιώχθηκαν ή συνοδεύτηκαν έξω από την Αστυνομία της Βικτώρια χθες. Αποβλήθηκαν και συνοδεύτηκαν από τον Matt Shepherd, που έκανε κατάχρηση εξουσίας για να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν πάμε στο Australian Open για να δημιουργήσουμε προβλήματα, να κάνουμε αγριότητες ή να προκαλέσουμε προβλήματα. Είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε με τις φωνές μας τους παίκτες από την πατρίδα μας, άνδρες και γυναίκες. Ναι, φωνάζουμε δυνατά, και ναι, είμαστε πολύ υπερήφανοι!

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα, η MSS Security που προσλήφθηκε από το Australian Open, επαίνεσε την Hellas Fan Club Melbourne και τους υπόλοιπους Έλληνες φιλάθλους, για τη συμπεριφορά τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη στο Court 8. Ποτέ δεν μας έκαναν κάποια προειδοποίηση, όπως γράφτηκε στα ΜΜΕ. Η Μαρία Σάκκαρη λάτρεψε αυτή την υποστήριξη και γνωρίζει πως η συμπεριφορά μας ήταν καλή. Η τενίστρια (Μαρία), που εμείς υποστηρίζουμε, είπε στα ΜΜΕ, τους διοργανωτές και τον κόσμο, πως αγαπάει την ενέργεια και την ατμόσφαιρα που φέρνουμε στο παιχνίδι. Ίσως εσείς, τα MME, θα έπρεπε να ακούτε τους παίκτες που παίζουν στο γήπεδο, αντί για μερικά άτομα που προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα από το τίποτα. Αγαπάμε το Australian Open.

Υποστηρίζουμε και παρακολουθούμε το Australian Open μέσω πολλών εκπροσώπων για 15 χρόνια και επαναλαμβάνουμε, χρησιμοποιούμαστε σε κάθε διαφημιστική καμπάνια του Australian Open. Μιλάμε με τους παίκτες που έχουμε υποστηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και κάθε ένας απ' αυτούς λατρεύει να παίζει στη Μελβούρνη εξαιτίας της υποστήριξης, της ατμόσφαιρας, της ενέργειας και του πάθους που παίρνει στη Μελβούρνη, τα οποία δεν τα παίρνει πουθενά αλλού στον κόσμο. Αν δεν μας πιστεύετε, ρωτήστε εκείνους!"

Βίντεο με κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν χθες:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots