"Αλώβητος" στον 3ο γύρo o Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tennisnews team Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 14:27

O Rafael Nadal δεν έχασε σετ ούτε από τον Federico Delbonis και προκρίθηκε στους "32" καλύτερους του Australian Open. 

Τη 273η νίκη της καριέρας του σε Grand Slam διοργανώσεις πανηγύρισε ο Rafael Nadal (273-38), o oποίος επιβλήθηκε του Federico Delbonis με 6-3, 7-6 (4), 6-1 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Australian Open.

Ο Nadal χρειάστηκε να δουλέψει για να φτάσει σ' αυτή τη νίκη. Στο 2ο game είχε 5 χαμένα break point, με τον Αργεντινό να υπερασπίζεται τελικά το σερβίς του. Το break έγινε για τον Rafa στο 4ο game, όπου "ξέφυγε" με 3-1. Στο 8ο game o Delbonis έσβησε ακόμα 2 break point (και set point) για να μειώσει σε 5-3, ο Ισπανός ωστόσο έκλεισε το σετ με το σερβίς του στο επόμενο game.

Το 2ο σετ ήταν ακόμα πιο κλειστό, με τον Nadal να μην απειλείται καθόλου από τη γραμμή του σερβίς, αλλά να μην μπορεί και να "σπάσει" το σερβίς του αντιπάλου του. Έχασε συνολικά 9 break point ο Rafa (!), που τελικά κατάφερε να πάρει αυτό το σετ μέσα από το tie-break, όπου και πάλι είχε συνεχώς τον έλεγχο, με 7-4.

Στο 3ο σετ ο Delbonis "λύγισε" και ο Nadal έκανε απανωτά break, για να κερδίσει τα 5 τελευταία games του αγώνα και να το κατακτήσει με 6-1. Και σ' αυτό το σετ ο Αργεντινός κατάφερε να αντισταθεί σε πολλά games και θα μπορούσε να ήταν πιο γεμάτο.

Μετά από 2 ώρες και 30 λεπτά αγώνα, ο Nadal εξασφάλισε τη 14η πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Pablo Carreno Busta. Ο Ισπανός κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Peter Gojowczyk με 6-4, 6-1, 1-6, 6-4. Σε 4 αναμετρήσεις, ο Carreno Busta δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Nadal. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots