Πέρασε τη δοκιμασία του Simon o Kύργιος (vid)

 
Nick Kyrgios Νικ Kύργιος
Nick Kyrgios Νικ Kύργιος
tennisnews team Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 13:08

O Νικ Κύργιος έχασε μέσα από τα χέρια του το 3ο σετ της αναμέτρησής του με τον Gilles Simon, αλλά δεν πτοήθηκε, κράτησε την ψυχραιμία του και ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 4ο σετ, για να κερδίσει τον Γάλλο με 3-1.

Ο Κύργιος επιβλήθηκε του Simon με 6-2, 6-4, 4-6, 7-5 και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Australian Open, γνωρίζοντας την αποθέωση στην κατάμεστη Melbourne Arena.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός έπαιξε πολύ καλό τένις, πετυχαίνοντας 28 άσους και 67 winners, ενώ είχε και 40 αβίαστα λάθη. Και ο Simon πραγματοποίησε καλό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 39 winners και 29 αβίαστα λάθη.

Ο Κύργιος έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Και στα τρια πρώτα σετ προηγήθηκε αμέσως χάρη σε γρήγορα break, με 2-0. Στο 1ο σετ έκανε κι άλλο break για να το πάρει με 6-2, στο 2ο σετ διατήρησε το προβάδισμά του με ευκολία ως το τέλος, αλλά στο 3ο σετ τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά.

Ενώ έχασε 2 φορές την ευκαιρία να "ξεφύγει" με double break και να τελειώσει το ματς, μια στο 3ο (0-2, 30-40) και μια στο 7o game (2-4, 30-40), ο Κύργιος έχασε το σερβίς του για πρώτη φορά στο ματς και ισοφαρίστηκε σε 4-4.

Αυτό άλλαξε τα δεδομένα, με τον Νικ να χάνει τη συγκέντρωσή του και να κάνει το χειρότερό του service game στο παιχνίδι, όταν ήταν πίσω με 4-5. Δεν πήρε κανέναν πόντο και "χάρισε" τους δυο τελευταίους με διπλά λάθη, για να χάσει το σετ με 4-6.

Κατάφερε στο μικρό διάλειμμα να ανασυγκροτηθεί ο Ελληνοαυστραλός, ο οποίος ήταν και πάλι πολύ καλός από τη γραμμή του σερβίς στο 4ο σετ. Στο 11ο game κατάφερε να βρει και τις ευκαιρίες που έψαχνε, για να κάνει τελικά το αποφασιστικό break στο 11ο game και να περάσει μπροστά με 6-5, σερβίροντας επιτυχώς για την πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 49 λεπτά παιχνιδιού.

Για 4η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open o Κύργιος, ο οποίος έκανε την καλύτερη πορεία του στη Μελβούρνη το 2015, όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Karen Khachanov με τον Mikael Ymer, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots