"Δεν είχαμε επικίνδυνες συνθήκες"

 
"Δεν είχαμε επικίνδυνες συνθήκες"
"Δεν είχαμε επικίνδυνες συνθήκες"
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 5:14

Ο πρόεδρος της Tennis Australia και διευθυντής του Australian Open, Craig Tiley, υποστήριξε πως οι συνθήκες δεν ήταν ακατάλληλες για τένις την 1η μέρα των προκριματικών, σε δηλώσεις που πολλοί βρήκαν προκλητικές. 

Οι πυρκαγιές στη Βικτώρια έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα μέχρι στιγμής στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, αλλά περισσότερο έχουν ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των παικτών και των παικτριών, που συμμετείχαν στα προκριματικά ταμπλό αυτή την εβδομάδα.

Την 1η μέρα των αγώνων, η Dalila Jakupovic έφτασε ένα στάδιο πριν από τη λιποθυμία και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρηση, καθώς δυσκολευόταν να πάρει ανάσα. Κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή του τουρνουά, Craig Tiley, που διαβεβαίωσε πως το Grand Slam της Μελβούρνης θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

"Υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις συνθήκες και ακούγεται ακόμα και η αναβολή του τουρνουά, αλλά το τουρνουά είναι ασφαλές και βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι συνθήκες την πρώτη μέρα των προκριματικών ήταν ακίνδυνες. Η ιατρική μας ομάδα ήταν ευχαριστημένη και δε νομίζω πως θέσαμε κανέναν σε κίνδυνο", είπε σε συνέντευξη Τύπου ο ισχυρός άνδρας της αυστραλιανής ομοσπονδίας αντισφαίρισης.

Οι αγώνες για το κυρίως ταμπλό του Australian Open θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα. Θυμίζουμε πως το Melbourne Park διαθέτει τρία γήπεδα με οροφές, σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν πολύ άσχημα με τον αέρα της Μελβούρνης, ενώ ο Tiley έχει πει στο παρελθόν πως αν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να γίνει χρήση και των 8 indoors γηπέδων που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots