Πιο νωρίς στη Μελβούρνη η Σάκκαρη

 
Πιο νωρίς στη Μελβούρνη η Σάκκαρη
Πιο νωρίς στη Μελβούρνη η Σάκκαρη
tennisnews team Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 - 13:33

Δυστυχώς η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον καλό ρυθμό που είχε στο 1ο σετ, ηττήθηκε από τη Magda Linette και αποχαιρέτησε νωρίς το Χόμπαρτ. Καμία από τις 5 πρώτες του ταμπλό, δεν θα είναι στον 2ο γύρο του Hobart International!

Η Σάκκαρη πήρε το 1ο σετ από τη Magda Linette, δεν μπόρεσε όμως να ολοκληρώσει το έργο της και ηττήθηκε από την Πολωνή με 3-6, 6-2, 6-4, στον 1ο γύρο του Hobart International.

Ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας για τη Μαρία στο 2019, μετά από την επιτυχημένη παρουσία της στο Hopman Cup. Το καλό είναι πως δεν θα πάει χωρίς αγώνες στα πόδια της στη Μελβούρνη, αφού αγωνίστηκε 3 φορές στο μονό και 3 στο μεικτό στο Περθ, ενώ θα είναι και φρέσκια, καθώς έχει μπροστά της αρκετές ημέρες μέχρι την έναρξη του Australian Open.

H 23χρονη Ελληνίδα ξεκίνησε δυνατά στο ματς και έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ. Δεν απειλήθηκε με break point και στην 4η ευκαιρία της "έσπασε" το σερβίς της Πολωνής, για το 4-2.

Η Linette ωστόσο δημιουργησε τα πρώτα προβλήματα για τη Μαρία νωρίς στο 2ο σετ. Προηγήθηκε με 2-0 και παρά την ισοφάριση της Ελληνίδας σε 2-2, η Πολωνή πήρε τα 4 επόμενα games και κατέκτησε το 2ο σετ με 6-2.

Στο 3ο σετ η μάχη ήταν μεγαλύτερη, με τις δυο παίκτριες να κρατάνε εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, στα πρώτα 8 games. Η Linette το έκανε και στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή αφού η Σάκκαρη είχε break point. Δεν το αξιοποίησε όμως και λίγο μετά έπρεπε να σερβίρει για την παραμονή της στο ματς με αυξημένη πίεση, υπέστη το break και γνώρισε την ήττα, στην πρώτη της συνάντηση με την 26χρονη Πολωνή.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε έναν 1ο γύρο γεμάτο εκπλήξεις στο Χόμπαρτ της Τασμανίας. Ήταν στο Νο. 4 του ταμπλό η Ελληνίδα και με τον αποκλεισμό της σημαίνει πως καμία από τις 5 πρώτες δεν θα είναι στον 2ο γύρο!

Η κορυφαία του ταμπλό, Caroline Garcia, ηττήθηκε από την Sofia Kenin με 6-3, 6-2 νωρίτερα σήμερα. Η νεαρή Ρωσίδα Anna Blinkova απέκλεισε την Shuai Zhang (No. 3) με 6-2, 0-6, 6-2, η Belinda Bencic κέρδισε την Mihaela Buzarnescu (Νο. 2) με 4-6, 6-3, 7-5 και η Vera Lapko απέκλεισε χθες την Anastasia Pavlyuchenkova (Νο. 5) με 6-3, 3-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots