ATP
Alcaraz και Sinner για την κούπα και το Νο.1

 
Alcaraz και Sinner για την κούπα και το Νο.1
tn team Κυριακή, 12 Απριλίου 2026 - 2:01

Ο Carlos Alcaraz και ο Jannik Sinner θα δώσουν στο Monte-Carlo τον τελικό που όλοι περίμεναν, διεκδικώντας τον μεγάλο τίτλο, αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για μια ακόμα φορά οι δύο μεγάλοι της νέας εποχής μονοπώλησαν στο τουρνουά και θα αναμετρηθούν για τον τελικό. Το μεγάλο παιχνίδι θα αρχίσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή του Πάσχα και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Θα είναι η 17η φορά που θα συναντηθούν οι δυο τους, με τον Alcaraz να προηγείται με 10-6 στις νίκες. Έχει επίσης κερδίσει τις 7 από τις 8 τελευταίες αναμετρήσεις τους - ο Sinner είχε κερδίσει την τελευταία, το Νοέμβριο στο ATP Finals. Φέτος θα είναι η 1η αναμέτρηση.

Στο χώμα έχουν παίξει μόνο 4 φορές και ο Alcaraz προηγείται με 3-1 στις νίκες, έχοντας κερδίσει τα 3 πιο πρόσφατα ματς - o Sinner είχε κερδίσει τον Ισπανό στο χώμα μόνο στο 250άρι του Ούμαγκ στον τελικό το 2022, όπου κέρδισε και τον μοναδικό τίτλο που έχει μέχρι σήμερα στην επιφάνεια.

Θα διεκδικήσει τον 1ο μεγάλο τίτλο του στο χώμα ο Ιταλός, που τρέχει ένα σερί 21 νικών στα Masters 1000 τουρνουά και πάει συνολικά για τον 8ο τίτλο του σε Masters (7-4), 3ο συνεχόμενο στο tour μετά το Indian Wells και το Μαϊάμι και 27ο συνολικά στην καριέρα του (26-9).

Ο Alcaraz από την πλευρά του είναι ο υπερασπιστής του τίτλου και πάει για τον 2ο σερί τίτλο του στο Monte-Carlo, τον 12ο στο χώμα (11-5), τον 9ο σε Masters (8-1) και -επίσης- τον 27ο στην καριέρα του (26-8).

Το ματς αυτό θα κρίνει και το ποιος από τους δύο θα βρίσκεται στο Νο.1 του κόσμου τη Δευτέρα του Πάσχα και την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ο Alcaraz ως υπερασπιστής του τίτλου μόνο αν τον κερδίσει ξανά θα κρατήσει τη θέση του. Ο Sinner από τη μεριά του μπορεί να επανακτήσει το Νο.1, ενώ ακόμα και αν δεν το κάνει σήμερα, θα έχει κι άλλες ευκαιρίες, καθώς υπερασπίζεται πολύ λιγότερους βαθμούς σε όλη τη χωμάτινη σεζόν.

Το πρόγραμμα της Κυριακής του Πάσχα (12/04):

Court Rainier III: 
16:00 Carlos Alcaraz [1] v. Jannik Sinner [2] COSMOTE SPORT 6HD

Tennis shots