Medvedev: "Δεν καταλαβαίνω τι συνέβη"
Ο Daniil Medvedev ήταν απορημένος με το 6-0, 6-0 από τον Matteo Berrettini, λέγοντας πως σε καμία προπόνηση δεν ήταν τόσο κακός όσο σε αυτό το ματς.
"Είναι κάθε χρόνο το ίδιο. Σίγουρα οι προπονήσεις μου στο χώμα δεν ήταν και οι καλύτερες, αλλά δεν έχασα κανένα σετ με 6-0, οπότε δεν καταλαβαίνω τι συνέβη", είπε ο Medvedev, σε συνέντευξη που έδωσε για το ρωσικό κανάλι του YouTube Bolshe.
"Απλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, να βρω γήπεδο, να βάλω ένα σερβίς μέσα... Στην προπόνηση σέρβιρα μια χαρά, οπότε δεν ξέρω τι έγινε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό τώρα", πρόσθεσε ο Medvedev, που για 1η φορά στην καριέρα του έχασε αγώνα με double bagel.
Τα απανωτά χαμένα games και το γεγονός ότι δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει μπάλες μέσα, έφεραν και πολλά νεύρα στον Medvedev, που σε ένα σημείο στις αρχές του 2ου σετ τιμωρήθηκε με code violation επειδή πέταξε τη ρακέτα του.
"Ήταν δύσκολο να προσπαθήσω το οτιδήποτε, επειδή βασικά με το ζόρι έβαζα δύο μπάλες στη σειρά μέσα. Μπορείς να παίξεις επιθετικά ή αμυντικά, αλλά αν δεν μπορείς να βάλεις καν την μπάλα μέσα στο γήπεδο, τότε δεν έχει σημασία πως παίζεις, τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει."
Το καλύτερο που έχει να κάνει τώρα, είναι να συνεχίσει μπροστά και να ξεχάσει αυτό το ματς, το οποίο δεν μπορεί να του προσφέρει και πολλά, όπως ο ίδιος υποστήριξε.
"Όταν χάνεις 6-3, 6-3 προσπαθείς να δεις τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα. Αλλά με ένα σκορ σαν κι αυτό, θα μπορούσες να κάνεις τα πάντα καλύτερα. Οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να το αναλύσω. Ίσως είναι καλύτερα απλά να το ξεχάσω και να προετοιμαστώ για το επόμενο τουρνουά."
Δεν είναι κρυφό ότι ο Medvedev θα προτιμούσε να μην υπήρχε καν η χωμάτινη σεζόν και γι' αυτό δεν έχει βάλει κανένα τουρνουά στο πρόγραμμά του την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται να επιστρέψει για το επόμενο Masters 1000, που θα είναι στη Μαδρίτη από τις 21 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

