ATP
"Έπεσε" στα 3 σετ ο Σακελλαρίδης

 
"Έπεσε" στα 3 σετ ο Σακελλαρίδης
tn team Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2026 - 10:38

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης ολοκλήρωσε την πορεία του στα ημιτελικά του Challenger του Phan Thiet στο Βιετνάμ, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ρώσο Ilia Simakin με 2-1 σετ.

Μετά από έναν γεμάτο αγώνα και μια μεγάλη μάχη, ο Σακελλαρίδης (Νο.287 ΑΤΡ) λύγισε από τον Simakin (No.275) με 3-6, 6-4, 6-3 και ολοκλήρωσε την πολύ καλή εβδομάδα του στα ημιτελικά του Phan Thiet Challenger στο Βιετνάμ.

Ξεκίνησε δυνατά και συνέχισε το σερί των κερδισμένων σετ ο 21χρονος πρωταθλητής μας, καθώς κέρδισε το 1ο σετ με 6-3. Δεν μπόρεσε όμως να κερδίσει και το 2ο, που ήταν πολύ κλειστό. Παρότι έμεινε νωρίς πίσω με break είχε ευκαιρίες για να επιστρέψει, με σημαντικότερες στο 10ο game, όπου είχε 2 break points για το 5-5.

Δεν τις αξιοποίησε και ο Simakin κράτησε τελικά το σερβίς του και έκλεισε το σετ στο 3ο του set point. Mάχη είχαμε και στο 3ο σετ, αλλά ο Ρώσος έκανε πολύ δυνατό φινισάρισμα και κέρδισε τα 4 τελευταία games, για να το κερδίσει με 6-3.

Ήταν πάντως μια πολύ δυνατή εβδομάδα για τον Σακελλαρίδη, που κέρδισε στον 1ο γύρο τον Soonwoo Kwon, πρώην Νο.52 στον κόσμο και πρωταθλητή στο προηγούμενο Challenger του Phan Thiet, με 6-2, 6-3. Στον 2ο γύρο κέρδισε με 6-3, 6-2 το Νο.3 του ταμπλό, Gilles-Arnaud Bailly και στα προημιτελικά τον Ισπανό Pol Martin Tiffon (No.8 ταμπλό) με 6-2, 6-3.

Επόμενος σταθμός για τον Έλληνα τενίστα θα είναι η Αθήνα, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στους αγώνες της Ελλάδα με το Μεξικό για το Davis Cup στο κλειστό Tae Kwon Do (7-8 Φεβρουαρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots