ATP
Alcaraz: Κέρδισε για 2η φορά το βραβείο ευγενούς άμιλλας

 
Alcaraz: Κέρδισε για 2η φορά το βραβείο ευγενούς άμιλλας
tn team Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2025 - 17:54

Ο Carlos Alcaraz βραβεύτηκε για 2η φορά στην καριέρα του με το βραβείο "Stefan Edberg Sportsmanship Award" της ΑΤΡ, μια διάκριση που επιβραβεύει την καλή συμπεριφορά και το fair play.

Ο Alcaraz προσέφερε και φέτος αρκετές τέτοιες στιγμές, με αποκορύφωμα ίσως τη στιγμή που είχε στον αγώνα του με τον Ben Shelton για το Roland Garros αυτό το καλοκαίρι.

Εκεί είχε πετύχει έναν από τους πόντους της χρονιάς, αλλά αμέσως παραδέχτηκε πως δεν ήταν καθαρός πόντος γιατί η ρακέτα είχε φύγει από τα χέρια του, γι' αυτό και τον παραχώρησε στον αντίπαλό του. Να σημειωθεί πως ο διαιτητής δεν είχε καταλογίσει κάτι, ενώ ακόμα και από το replay είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι έγινε.

Είναι η 2η φορά που ο Alcaraz κερδίζει το βραβείο της ευγενούς άμιλλας, μετά το 2023.

Πολυνίκης του συγκεκριμένου βραβείου είναι ο Roger Federer, που το κέρδισε 13 φορές, ενώ δεύτερος έρχεται ο Rafael Nadal, με 5 κατακτήσεις - όσες το είχε κερδίσει και ο Stefan Edberg, από τον οποίο μετονομάστηκε αργότερα το βραβείο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots