ATP
Djokovic: "Είναι μια νέα πραγματικότητα"

 
Djokovic: "Είναι μια νέα πραγματικότητα"
© Madrid Open
tn team Σάββατο, 26 Απριλίου 2025 - 20:19

Ο Novak Djokovic ήταν απογοητευμένος μετά την ήττα του από τον Matteo Arnaldi, είπε ότι όλο αυτό που περνάει τελευταία είναι μια νέα πραγματικότητα γι' αυτόν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα στη Μαδρίτη.

"Προφανώς, δεν είναι ευχάριστο να χάνεις έναν αγώνα. Ήξερα πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρώτο ματς στο τουρνουά, είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης (ο Arnaldi) και εγώ δεν έχω παιχνίδια στο χώμα στα πόδια μου", είπε ο Djokovic, που έφτασε στην κεντρική αίθουσα τύπου μόλις 20 λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησής του με τον Matteo Arnaldi, στην οποία ηττήθηκε με 2-0 σετ.

"Έκανα καλές προπονήσεις, αλλά είναι τελείως διαφορετικό όταν βγαίνεις στο court για να δώσεις έναν αγώνα. Το θετικό είναι πως ήμουν πολύ καλύτερα απ' ότι στο Monte-Carlo, αλλά το επίπεδό μου συνεχίζει να μην είναι εκεί που θα ήθελα. Είναι αυτό που είναι, έχασα από έναν καλύτερο παίκτη σήμερα", συνέχισε ο 37χρονος Σέρβος, κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων.

Ο Nole έχει πλέον ρεκόρ 0-2 στη χωμάτινη σεζόν, ενώ συνολικά στη χρονιά έχει 12 νίκες και 7 ήττες. Όπως τόνισε, όλο αυτό είναι μια νέα πραγματικότητα γι' αυτόν: "Είναι μια νέα πραγματικότητα για μένα. Ήθελα να παίξω παραπάνω αγώνες εδώ απ' ότι στο Monte-Carlo, να προσπαθήσω να κερδίσω έναν αγώνα ή δύο, χωρίς να σκέφτομαι ότι θέλω να πάω μακριά στο τουρνουά. Είναι μια πολύ διαφορετική αίσθηση απ' αυτή που είχα εδώ και 20 χρόνια στην καριέρα μου. Είναι μια πρόκληση πνευματικά αυτό που αντιμετωπίζω, υποθέτω πως είναι ο κύκλος της ζωής.

Θα συνέβαινε κάποια στιγμή. Προσπαθώ να το χρησιμοποιήσω και να το κάνω κίνητρο για το μέλλον. Τα Grand Slams είναι τα πιο σημαντικά τουρνουά για μένα. Δεν λέω ότι δεν θέλω να κερδίσω τη Μαδρίτη, όμως εκεί θέλω να παίζω το καλύτερό μου τένις. Δεν ξέρω αν θα είμαι σε θέση να το κάνω, θα προσπαθήσω όμως."

Τα Grand Slams συνεχίζουν να του δίνουν κίνητρο για να συνεχίσει και ευελπιστεί πως θα καταφέρει να παίξει εκεί καλύτερα: "Για 20 χρόνια είμαι στο tour και ποτέ δεν είχα ζήσει αυτό που ζω τους 12 τελευταίους μήνες. Να χάνω νωρίς, να χάνω συχνά. Πρέπει να το αποδεχτώ και να προσπαθήσω να πάρω το καλύτερο από αυτό. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για την καριέρα που είχα, όμως είναι κάτι διαφορετικό και πρέπει να το αποδεχτώ. Πάντα προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, ξέρω τι είμαι ικανός να κάνω, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα χτυπήματά μου, το σώμα μου, οι κινήσεις μου. Είναι μια νέα πραγματικότητα, αλλά θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, ειδικά στα Grand Slams, και θα δούμε τι θα γίνει."

Ρωτήθηκε και για την πίεση, εξηγώντας πως η πίεση πάντα υπήρχε, απλώς είναι διαφορετική. Δεν θεωρεί πάντως ότι θα πάει στο Roland Garros ως ένα από τα φαβορί αυτή τη χρονιά: "Η πίεση είναι κομμάτι του αθλήματος, κομμάτι αυτού που κάνουμε σ' αυτά τα επίπεδα, ποτέ δεν απουσιάζει. Τώρα όμως είναι διαφορετικού είδους πίεση. Κάθε φορά που βγαίνω στο court έχω νευρικότητα, νιώθω την πίεση που νιώθουν και οι άλλοι παίκτες. Ακόμα πάντως μου αρέσει να αγωνίζομαι, έχει γίνει σίγουρα πιο περίπλοκο, αλλά ειλικρινά, θα τα δώσω όλα στα επόμενα Grand Slams. Σίγουρα δεν θα φτάσω στο Roland Garros ως ένα από τα φαβορί και ίσως αυτό βοηθήσει."

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα στο τουρνουά της Μαδρίτης, αφού ακόμα και αν δεν διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας του, θα είναι δύσκολο να επιστρέψει και το 2026: "Μπορεί, δεν ξέρω αν θα επιστρέψω. Σίγουρα θα επιστρέψω στη Μαδρίτη, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι ως παίκτης. Ελπίζω να μην ήταν το τελευταίο μου ματς εδώ, αλλά μπορεί και να ήταν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots