ATP
Εγκατέλειψε ο Κύργιος, προκρίθηκαν Monfils και Fonseca (vids)

 
Εγκατέλειψε ο Κύργιος, προκρίθηκαν Monfils και Fonseca (vids)
tn team Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2025 - 5:42

O Νικ Κύργιος δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του με τον Botic Van De Zandschulp και αποχώρησε με δάκρυα από το Indian Wells. Πρόκριση για τον Gael Monfils, καθώς και για τον 18χρονο Joao Fonseca. 

Ο Κύργιος εγκατέλειψε την αναμέτρησή του με τον Van De Zandschulp όταν ήταν πίσω με 6-7 (6), 0-3, εξαιτίας πόνων στον καρπό του. 

Πρόκειται για το γνωστό ζήτημα που δεν έχει επιτρέψει στον Κύργιο να αγωνιστεί στο 100% από το 2022! Και στις προπονήσεις του φάνηκε να έχει ενοχλήσεις ο Ελληνοαυστραλός, ο οποίος ειδικά στα 3 games του 2ου σετ έπιανε συνεχώς τον καρπό του και έδειχνε να πονάει αρκετά. 

Στο 1ο σετ πάντως έγινε μάχη, με τον Κύργιο να επιστρέφει από double break και να μετατρέπει το 1-4 σε 5-4. Ο Van De Zandschulp ανταπεξήλθε αυτής της αντεπίθεσης και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου ο Κύργιος είχε set point, αλλά τελικά ο Ολλανδός επικράτησε με 9-7. 

Το 2ο σετ ξεκίνησε με ένα break για τον Van De Zandschulp, με τον Κύργιο να αντιμετωπίζει πλέον έντονο πρόβλημα. Κάλεσε τον γιατρό στο court μετά το 3ο game o Ελληνοαυστραλός, έδειχνε να πονάει πολύ και με δάκρυα στα μάτια σήκωσε λευκή πετσέτα, αποχωρώντας από το γήπεδο. 

Ο Botic Van De Zandschulp, ο οποίος μπήκε ως lucky loser στο ταμπλό, θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Novak Djokovic στο τουρνουά. 

Στο μεταξύ, στον 2ο γύρο προκρίθηκε ο Gael Monfils, που συνεχίζει το καλύτερό του ξεκίνημα σε σεζόν στην τελευταία πενταετία. Ο 38χρονος Γάλλος κέρδισε τον Jan-Lennard Struff με 6-4, 6-4 και θα παίξει στη συνέχεια με τον Sebastian Korda. 

Ο 18χρονος Joao Fonseca, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, επικράτησε του Jacob Fearnley με 6-2, 1-6, 6-3 και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Jack Draper, Νο.13 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots