Laureus: Απέσυραν τον Sinner από τα βραβεία

O Jannik Sinner ήταν υποψήφιος για το βραβείο του αθλητή της χρονιάς στα περίφημα Laureus Awards, ωστόσο η υποψηφιότητά του αποσύρθηκε μετά και την τιμωρία του για ντόπινγκ.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο Sinner δεν θα είναι υποψήφιος στα Laureus World Sports Awards το 2025, εξαιτίας του συμβιβασμού που έκανε με την WADA και την τιμωρία αποκλεισμού 3 μηνών από το tour που αποδέχτηκε.
"Μετά από συζητήσεις από την Laureus Academy, αποφασίστηκε να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Jannik Sinner για το Laureus World Sportsman of the Year Award. Έχουμε παρακολουθήσει την υπόθεση και τις αποφάσεις και πιστεύουμε ότι ο τρίμηνος αποκλεισμός καθιστά την υποψηφιότητα μη δυνατή", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος Laureus.
Θυμίζουμε πως μέχρι να κάνει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη WADA, o Sinner είχε αθωωθεί πλήρως από ανεξάρτητο δικαστήριο, για τα δυο θετικά δείγματα ντόπινγκ που είχε βγάλει το 2024. Η WADA ωστόσο άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή και ο Ιταλός θα έπρεπε να περάσει νέα ακρόαση στο CAS, όπου πιθανότατα και να δεχόταν μια μεγαλύτερη τιμωρία - σε κάθε περίπτωση η υπόθεση θα έμενε ανοιχτή τουλάχιστον ως τον Απρίλιο - γι' αυτό και τελικά έκρινε καλύτερη λύση τον συμβιβασμό, που του επιτρέπει να αγωνιστεί σε όλα τα Grand Slams του 2025 (θα έχει εκτίσει την ποινή στις 9 Μαΐου).
Τα Laureus Awards του 2025 θα απονεμηθούν στη Μαδρίτη, στις 21 Απριλίου.
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.