ATP
Μπήκε τελικό στο ντεμπούτο του στο Ρότερνταμ ο Alcaraz (vid)

 
Μπήκε τελικό στο ντεμπούτο του στο Ρότερνταμ ο Alcaraz (vid)
© ABN AMRO Open
tn team Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2025 - 23:12

O Carlos Alcaraz κέρδισε το μεγάλο ντέρμπι με τον Hubert Hurkacz και μπήκε στον τελικό του Ρότερνταμ, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Ο Alcaraz συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία το μεγάλο φαβορί στο Ρότερνταμ και αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο του Hurkacz, εξασφάλισε την παρουσία του στον αυριανό τελικό του ABN AMRO Open.

Ο Hurkacz έβαλε πολύ δύσκολα στον Ισπανό, που στο τέλος όμως έδειξε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη με 6-4, 6-7 (5), 6-3.

Στο 1ο σετ χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή ο κάτοχος 4 Grand Slams τίτλων, που έσωσε break point στο 0-3, 30-40 και τριπλό break point στο 1-4, 0-40. Ήταν πολύ κοντά στο να χάσει πολύ γρήγορα αυτό το σετ με double break κι όμως στο τέλος κατάφερε να το γυρίσει, αφού μετά τα σβησμένα break points στο 6ο game έκανε 2 διαδοχικά break και μετέτρεψε το 1-4, 0-40 σε 6-4!

Παρόλα αυτά τα προβλήματά του δεν τελείωσαν εκεί, με τον Hurkacz να συνεχίζει να του βάζει δύσκολα. Στο 2ο σετ, αφού έσβησε 3 break points στο 1ο game, ο Πολωνός κατάφερε να ανακάμψει και να δώσει μεγάλη μάχη. Τελικά τις διαφορές τους έλυσε ένα κλειστό tie-break, όπου ο Alcaraz έκανε το πρώτο mini-break και προηγήθηκε με 5-4, όμως ο Hurkacz απάντησε με δυο mini-break στη σειρά, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να αξιοποιήσει το πρώτο του set point στο σερβίς του.

Δεν πτοήθηκε ο Alcaraz που έδωσε την καλύτερη απάντηση, ανοίγοντας με ένα break το 3ο σετ, για να κάνει πολύ γρήγορα το 3-0 και να ανακτήσει τον έλεγχο. Δεν τον έχασε ξανά ο Ισπανός, αφού φρόντισε να μην απειληθεί ξανά από το σερβίς και να "κλειδώσει" τη νίκη του στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Μετά απ' αυτή την ματσάρα, ο Alcaraz έκλεισε θέση στον αυριανό τελικό του Ρότερνταμ (16:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), όπου θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur.

O De Minaur κέρδισε νωρίτερα πολύ πιο εύκολα τον Mattia Bellucci και προκρίθηκε στον τελικό χωρίς να έχει χαμένο σετ. Αυτή θα είναι η 3η τους συνάντηση στο tour, με τον Alcaraz να έχει κερδίσει και τις 2 προηγούμενες, ωστόσο δεν έχουν αναμετρηθεί εδώ και 2 χρόνια σχεδόν, με τον Αυστραλό να δείχνει πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του τον τελευταίο χρόνο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots