ATP
Στο Top 4 της ΑΤΡ για πρώτη φορά ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Philippe Montigny / FFT
tn team Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 - 21:22

O Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε με την πρόκρισή του στον τελικό του Roland Garros και την πρώτη του είσοδο στην κορυφαία 4άδα της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας πιθανότητες ακόμα και για άνοδο στην 3η θέση.

Από την πρόκρισή του στα προημιτελικά είχε εξασφαλίσει πως θα βρεθεί πάνω από τον Dominic Thiem στην παγκόσμια κατάταξη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως χρειαζόταν να βγάλει εκτός τουρνουά και τον Alexander Zverev, ώστε να μην υπάρχει η απειλή να τον περάσει ο Γερμανός και να εξασφαλίσει νέο career high.

Αυτό έγινε σήμερα και ο Στέφανος έχει εξασφαλίσει 480 "καθαρούς" κερδισμένους βαθμούς, που θα φέρουν τη συνολική του συγκομιδή στους 7.980 τη Δευτέρα και θα τον ανεβάσουν στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης τουλάχιστον.

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια πιθανότητα να βρεθεί και στο Νο.3, αλλά δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Θα πρέπει να ηττηθεί ο Rafael Nadal από τον Novak Djokovic στον δεύτερο ημιτελικό του Roland Garros και να κερδίσει βεβαίως τον τίτλο ο Τσιτσιπάς.

Ακόμα πάντως και αν δεν συμβεί αυτό, ο Στέφανος έχει γράψει ήδη μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις, αφού εννοείται πως θα γίνει ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία της ΑΤΡ που θα βρεθεί στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Επίσης, αν ηττηθεί ο Djokovic από τον Nadal, o Τσιτσιπάς πάλι θα έχει ένα όφελος, αφού θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στο Νο.1 του Race για το 2021, μια βαθμολογία που κοιτάζει αρκετά και έχει θέσει μεγάλο στόχο του για φέτος να μείνει στο Top 3 έως το τέλος της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots