Μεγάλη πρόκριση για Pavlyuchenkova, συνεχίζει η Badosa (vids)

 
Anastasia Pavlyuchenkova
Anastasia Pavlyuchenkova © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 - 15:44

Η Anastasia Pavlyuchenkova έκανε μια μεγάλη ανατροπή εις βάρος της Victoria Azarenka και προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό στο Roland Garros από το 2011, ενώ στην τελική 8άδα θα βρίσκεται και η Paula Badosa.

Η Pavlyuchenkova επέστρεψε από σετ πίσω και ξεπέρασε το εμπόδιο της Azarenka, κερδίζοντάς την με 5-7, 6-3, 6-2, για να προκριθεί για 2η φορά στα προημιτελικά του Roland Garros, πρώτη μετά από 10 χρόνια.

Η 29χρονη Ρωσίδα έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 45 winners και 27 αβίαστα λάθη. H Azarenka, κατάφερε στο 1ο σετ να ανατρέψει το 1-3 και να το κατακτήσει με 7-5, ενώ και στο 2ο σετ επέστρεψε από break πίσω και ισοφάρισε σε 3-3, πλησιάζοντας 3 games μακριά από την πρόκριση.

Η Pavlyuchenkova όμως είχε διαφορετική άποψη και κέρδισε τα 9 από τα 11 τελευταία games της αναμέτρησης, για να φτάσει στην ανατροπή και στην πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά παιχνιδιού.

Για 7η φορά θα βρεθεί σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης η Pavlyuchenkova, που δεν έχει προκριθεί ποτέ σε ημιτελικό. Θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη νικήτρια της αναμέτρησης της Serena Williams, με την Elena Rybakina.

Το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών έγινε ήδη γνωστό και θα είναι ανάμεσα στις Paula Badosa και Tamara Zidansek, που αμφότερες θα βρεθούν για πρώτη φορά σε έναν τόσο μεγάλο προημιτελικό.

Η πολύ φορμαρισμένη Badosa, που δικαίως θεωρήθηκε ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, έδωσε συνέχεια στη φανταστική της πορεία, κερδίζοντας και την Marketa Vondrousova, με 6-4, 3-6, 6-2. Η Zidansek απέκλεισε νωρίτερα τη Sorana Cirstea, με 7-6 (4), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots