ATP
Στον 4ο γύρο ο Zverev, επόμενος ο Nishikori (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 - 17:13

Ο Alexander Zverev επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ενάντια στον Laslo Djere, πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Roland Garros και θα αντιμετωπίσει για 3η φορά στις 5 τελευταίες εβδομάδες τον Kei Nishikori.

O Zverev έδειξε και σήμερα πως είναι ένας από τους δυνατούς υποψηφίους για να βρεθεί στον τελικό από την κάτω μεριά του ταμπλό, παίρνοντας μια άνετη νίκη επί του Djere με 6-2, 7-5, 6-2 και το εισιτήριο για τους "16" καλύτερους του Roland Garros.

Ο Sascha τελείωσε τον αγώνα με 31 winners και 36 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Djere είχε 22 winners και 45 λάθη, ενώ κατάφερε να αξιοποιήσει τα 7 από τα 10 break points που δημιούργησε στο ματς.

Στο 1ο και στο 3ο σετ ο 24χρονος Γερμανός ξεκαθάρισε από νωρίς τα πράγματα, αλλά το 2ο σετ ήταν αρκετά δυσκολότερο από τα άλλα δυο. Βρέθηκε μάλιστα μια ανάσα μακριά από το να το χάσει, αφού ήταν πίσω με 2-5 και ο Djere είχε τριπλό set point στο σερβίς του, στο 5-3, 40-0!

Λίγο η νευρικότητα του Σέρβου, λίγο η μαχητικότητα του Γερμανού, είχαν ως αποτέλεσμα ο Zverev να μείνει τελικά στo game και να πάρει μάλιστα 5 πόντους στη σειρά, για να κάνει και το break που τον έβαλε για τα καλά στο 2ο σετ. O Djere σαφώς επηρεασμένος από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία, απέτυχε να υπερασπιστεί το σερβίς του και στο 11o game, με τον Zverev να παίρνει νέο break και τελικά να κερδίζει το 2ο σετ με 7-5, φτάνοντας τα 5 διαδοχικά κερδισμένα games.

Μπορεί να ανησύχησε στην πρεμιέρα του, όταν χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-2 σετ πίσω για να κερδίσει τον Oscar Otte, όμως ο Zverev έκτοτε έχει δυο νίκες με 3-0 σετ απέναντι στους Roman Safiullin και Djere, που εκτός από ψυχολογία του εξασφαλίζουν και ανάσες για τη συνέχεια.

Ο 24χρονος έχει πλέον κερδίσει 9 σετ στη σειρά στο Roland Garros και την Κυριακή θα διεκδικήσει την 3η πρόκρισή του στα προημιτελικά στα τελευταία 4 χρόνια, απέναντι στον Kei Nishikori.

O Nishikori πήρε επίσης σημαντικές ανάσες σήμερα, καθώς έπαιξε μόνο ένα σετ με τον Henri Laaksonen (το κέρδισε με 7-5), που εγκατέλειψε με τραυματισμό. Ο Nishikori είχε παίξει δυο αγώνες στα 5 σετ στους πρώτους δυο γύρους του τουρνουά, απέναντι στους Alessandro Giannessi και Karen Khachanov.

Θα είναι η 6η συνάντηση των Zverev και Nishikori, με τον Zverev να προηγείται με 4-1 στις νίκες. Για φέτος θα είναι η 3η τους μονομαχία, έχοντας παίξει άλλες δυο φορές κατά τη διάρκεια της χωμάτινης σεζόν. O Zverev είχε κερδίσει και τις δυο, στη Μαδρίτη με 6-3, 6-2 και στη Ρώμη σε ένα πιο κλειστό ματς με 4-6, 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots