ATP
Τσιτσιπάς: "Πιστεύω στο τένις μου, θα έρθει το Grand Slam"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Open Parc
tn team Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 - 13:05

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας μεταξύ άλλων για τα παιδικά του χρόνια, την πίεση που δέχονται οι νεότεροι παίκτες για να κερδίσουν μεγάλα τουρνουά, το μεταβατικό στάδιο από τη "Next Gen" στην "ενηλικίωση" καθώς και το ενδεχόμενο να κερδίσει Grand Slam τίτλους στο μέλλον.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και νεότερος παίκτης στο Top 5 της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή, μίλησε στο Lounge και στον Deepti Patwardhan.  

Για το γεγονός ότι δεν ανήκει πλέον τυπικά στους Next Gen: "Η ενηλικίωση μου συμπεριφέρεται καλά. Μου δίνει ελευθερία, μου δίνει τον αποκλειστικό έλεγχο του εαυτού μου. Είναι μια μεγάλη μετάβαση από το να είσαι Next Gen για τόσο καιρό. Πιστεύω πως είναι καιρός να φύγω από εκεί και να δημιουργήσω το δικό μου ταξίδι."

Για την πίεση που δέχονται οι νεότεροι παίκτες για να κερδίσουν τους Big 3 στα μεγαλύτερα τουρνουά: "Είμαστε πηγή κριτικής. Όλοι μας ρωτούν συνεχώς πότε θα κερδίσουμε ένα Grand Slam, πότε θα κάνουμε αυτό και το άλλο. Έχουμε επικριθεί και κατηγορηθεί γι' αυτό. Προσπαθώ να μην δίνω προσοχή σ' αυτά τα πράγματα. Απολαμβάνουμε το άθλημά μας και θέλουμε να είμαστε οι καλύτερες εκδοχές των εαυτών μας. Θα έρθει και η δική μας ώρα."

Για τα πρώτα του χρόνια στο τένις και τις δυσκολίες που πέρασαν ως οικογένεια: "Δεν ήταν εύκολο για μας. Η μητέρα μου ήταν εκείνη που ταξίδευε πρώτα μαζί μου, στις ηλικίες των 8 με 12. Μετά ο πατέρας μου με συνόδευε. Ήμουν ο πρώτος που επιδίωξα να κάνω το όνειρό μου, με τον πατέρα μου. Τα αδέρφια μου έμειναν πίσω στην Ελλάδα με τη μητέρα μου. Ήταν ένα στοίχημα. Υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες στην οικογένεια και αφού ο πατέρας μου εγκατέλειψε τη δουλειά του, κανείς από τους γονείς μου δεν είχε σταθερό εισόδημα. Το έκαναν λίγο πιο εύκολο οι συγγενείς που μας υποστήριξαν. Μια θεία μου ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός μου, κατά κάποιο τρόπο."

Για το πως βλέπει το τένις: "Αντιμετωπίζω το τένις ως μια μορφή τέχνης. Το τένις είναι τέχνη, το κάνουμε τέχνη. Όλα μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε δημιουργικά και το οτιδήποτε μπορεί να γίνει όμορφο. Αυτό δένει πολύ καλά με την προσωπικότητά μου."

Για τους Big 3, που ακόμα μέχρι σήμερα κυριαρχούν στα Grand Slams: "Δεν τα παρατάνε ποτέ, είναι περισσότερο εγωιστές από κάθε άλλον εκεί έξω κατά μια έννοια. Αν δεν είσαι εγωιστής και δεν το θέλεις αρκετά, δεν πρόκειται να το κατακτήσεις. Όποτε τους αντιμετωπίζω, το βλέπω σαν ένα τεστ για να δω που βρίσκεται το επίπεδό μου. Πιστεύω πως θα συνεχίσουν να παίζουν για λίγο ακόμα οι Top 3, οπότε θα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. Κάναμε καλή δουλειά τον τελευταίο καιρό, κερδίζοντας μερικούς από τους μεγαλύτερους τίτλους στο tour, ακόμα και μ' αυτούς τους 'κροκόδειλους' μέσα στα ταμπλό. Αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο."

Για το Roland Garros και το ενδεχόμενο να κερδίσει Grand Slams τίτλους στο μέλλον: "Θέλω να προσπαθήσω να διατηρήσω τη φόρμα μου, ξέρω πως θα είναι δυο εβδομάδες κόλασης. Νομίζω όμως πως έχω την ικανότητα να το πετύχω αυτό. Είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα έρθει ο μεγάλος τίτλος. Πιστεύω στο τένις μου. Έχω τεράστια πεποίθηση ότι μπορώ να κερδίσω όχι μόνο ένα Grand Slam, αλλά πολλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots