ATP
Περιπετειώδης πρεμιέρα για τον Djokovic (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Giampiero Sposito/Internazionali BNL d' Italia
tn team Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 - 16:38

O Novak Djokovic δεν είχε και το ευκολότερο απόγευμα απέναντι στο Νο.253 της παγκόσμιας κατάταξης, Mats Moraing, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες με το παιχνίδι του στο 2ο σετ και βγάζοντας εκνευρισμό, στο τέλος όμως κατάφερε έστω και στο tie-break να αποφύγει το 3ο σετ και να μπει στα προημιτελικά του Belgrade Open.

Τέλος καλό, όλα καλά, στην πρεμιέρα του Novak Djokovic στο Βελιγράδι, με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου να κάνει τα εύκολα δύσκολα απέναντι στον Mats Moraing, αλλά στο τέλος να παίρνει τη νίκη με 6-2, 7-6 (4).

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και πήρε εύκολα το 1ο σετ, κάνοντας δυο διαδοχικά break στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2) και χωρίς να απειληθεί με break point στο δικό του σερβίς.

Έκανε ένα break νωρίς και στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-1, όμως ο Moraing του έκανε το break back στο επόμενο game και κατάφερε να σβήσει 3 break points στο επόμενο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 3-2.

Ο 28χρονος Γερμανός έπαιζε πολύ απελευθερωμένο τένις σε όλο το παιχνίδι, πετυχαίνοντας και πολλούς εντυπωσιακούς winners, την ώρα που ο Novak έβγαζε εκνευρισμό και έκανε όλο και περισσότερα λάθη όσο περνούσε η ώρα.

Ακόμα και στο 11ο game, όταν φάνηκε να ηρεμεί και να κάνει εύκολα ένα break για το 6-5, ο Djokovic δεν κατάφερε να κλείσει το σετ στο σερβίς του και ο Moraing τον ώθησε σε tie-break. Απέφυγε τα χειρότερα ο Nole, που στο tie-break κατάφερε να επιβληθεί με 7-4 και να "κλειδώσει" τη νίκη του έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά στο court.

Ο Djokovic προκρίθηκε έστω και αν δεν έπαιξε όπως θα ήθελε στα προημιτελικά του τουρνουά της πατρίδας του, όπου τον περίμενε ο Federico Coria. Νωρίτερα, ο Αργεντινός έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και κέρδισε τον Pablo Cuevas με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots