ATP
"Αυτό πρέπει να βελτιώσει ο Nadal για το Roland Garros"

 
Rafael Nadal & Francisco Roig
Rafael Nadal & Francisco Roig © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 - 7:44

O Francisco Roig, ένας από τους προπονητές και μακροβιότερους συνεργάτες του Rafael Nadal, αποκάλυψε τον τομέα που ο Rafa θα χρειαστεί βελτίωση ενόψει Roland Garros, καθώς και τους παίκτες που θεωρούν ότι μπορούν να τον απειλήσουν στο Παρίσι, στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Roig παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ATPTour.com και μίλησε μεταξύ άλλων για την πολύ καλή εβδομάδα του Rafael Nadal στη Ρώμη, τα πράγματα που μπορεί και πρέπει να βελτιώσει για το Roland Garros, καθώς και το ποιοι παίκτες θα τον απειλήσουν περισσότερο στο Παρίσι.

Για το τι άλλαξε τη μια εβδομάδα που πέρασε ανάμεσα στην ήττα του από τον Zverev στη Μαδρίτη και τη νίκη του στη Ρώμη: "Πολλά. O Rafa θέλει να έχει το συναίσθημα του ελέγχου στον αγώνα, να ξέρει τι πρέπει να κάνει και να το εφαρμόζει. Αυτό ήταν δυσκολότερο στη Μαδρίτη, παρόλο που και εκεί έχει κερδίσει πολλές φορές. Επίσης έχασε από έναν Zverev που σέρβιρε τρομερά, γνώριζε οπότε πως μόνο ένα κακό service game μπορούσε να του κοστίσει το σετ. Όλα ήταν μπερδεμένα. Όταν φτάσαμε στη Ρώμη, αυτά εξαφανίστηκαν. Χτυπούσε την μπάλα πολύ καλά και είχε και λίγες μέρες επιπλέον για να προπονηθεί. Ένιωσε πολύ καλά και αγωνίστηκε καλά. Αυτό άλλαξε."

Στο τουρνουά της Ρώμης ο Nadal απέκτησε και την πολύ καλή ψυχολογία που χρειάζεται για το Roland Garros: "Κέρδισε δυο πολύ δύσκολους αγώνες, ενάντια στους Sinner και Shapovalov και μετά βρήκε την ηρεμία του στο γήπεδο. Στον τελικό, ήταν αισθητό αυτό. Όταν ο Rafa είναι ήρεμος και μπορεί να χτυπήσει την μπάλα χωρίς βιασύνη, όλα πάνε πολύ καλύτερα. Το να βρεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου είναι απαραίτητο, τόσο γι' αυτόν όσο και για οποιονδήποτε άλλον παίκτη."

Για το τι πρέπει να βελτιώσει στο Roland Garros: "Θα είναι σημαντικό να έχει περισσότερη κινητικότητα στο Roland Garros. Στην αντοχή ήταν πολύ καλός, ανταπεξήλθε στους αγώνες του, όμως νομίζω ότι στην κίνηση έχει περιθώρια βελτίωσης. Θα μπορούσε επίσης να είναι λίγο πιο δυναμικός στην μπροστινή και στην πλευρική κίνηση. Μπορεί σίγουρα να δουλέψει και το σερβίς του, που γίνεται όλο και καλύτερο. Απέναντι στον Djokovic το σερβίς του ήταν πολύ καλό."

Για το ποιος αντίπαλός του χρειάζεται την περισσότερη προσοχή στο χώμα: "Ο Djokovic είναι πιθανώς ο αντίπαλος που μπορεί να προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά και οι Τσιτσιπάς, Zverev και Thiem. Αν ο Thiem ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του, θα έλεγα ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Djokovic. Από τότε που κέρδισε το US Open έχει πέσει λίγο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι αρκετά καλός στο Roland Garros και θα είναι σκληρός αντίπαλος."

Κλείνοντας, ο Roig σχολίασε και το γεγονός πως παρά το πέρασμα των χρόνων, ακόμα ο Djokovic μοιάζει να είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Nadal: "Στα Masters φάνηκε πως οι υπόλοιποι πλησιάζουν όλο και περισσότερο. Όμως σε αγώνες best-of-five για ένα Grand Slam, ακόμα αυτοί οι δυο είναι τα μεγάλα φαβορί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots