ATP
Djokovic: "Προτιμώ να παίζω best-of-five με τους νέους"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 - 21:17

Αν και παλιότερα οι νεότεροι ηλικιακά παίκτες ήταν εκείνοι που προτιμούσαν να πηγαίνουν τους μεγαλύτερους σε μεγάλος σε διάρκεια αγώνες, αυτό φαίνεται ότι αλλάζει στη σημερινή εποχή, με τον Novak Djokovic να αισθάνεται πως έχει μεγάλο πλεονέκτημα όταν αντιμετωπίζει τους νεότερους σε best-of-five.

"Ήμουν ευχαριστημένος με το πως έπαιξα στη Ρώμη, ειδικά μετά απ' αυτό που έγινε το Σάββατο και έπρεπε να μείνω στο court για 5 ώρες. Την Κυριακή έπαιξα σχεδόν 3 ώρες με τον Rafa και ένιωσα πως μπορούσα να μείνω ακόμα λίγες ώρες εκεί έξω. Ήταν κάτι που με ευχαρίστησε πολύ αυτό, γιατί έδειξα πως είμαι έτοιμος για να δώσω μάχες στα best-of-five παιχνίδια, κάτι που θα γίνει στο Παρίσι, όπου θέλω να παίξω το καλύτερό μου τένις", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου του στο Βελιγράδι.

"Αν πρέπει να παίξω με νεότερους παίκτες, προτιμώ τους αγώνες best-of-five από τους best-of-three. Νιώθω καλά σωματικά και σε τέτοιου τύπου αγώνες έχω περισσότερη εμπειρία από εκείνους. Προφανώς, αυτό δεν εγγυάται τη νίκη, αλλά νιώθω πως έχω το πλεονέκτημα. Όσο πιο μεγάλος είναι ο αγώνας, τόσο περισσότερες πιθανότητες νιώθω ότι έχω", πρόσθεσε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου.

Ο Djokovic πήγε στο Βελιγράδι μετά τη Ρώμη, εκμεταλλευόμενος τη μια επιπλέον εβδομάδα κενό που προέκυψε μετά και την αναβολή του Roland Garros. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ακόμα ένα τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στο Novak Tennis Center, το οποίο επίσης προέκυψε λόγω της αναβολής του χωμάτινου Grand Slam και δεν ήταν αρχικά στο καλαντάρι της ATP.

"Πάντα είναι ξεχωριστό να παίζω στη Σερβία. Δεν είναι συνηθισμένο αν έχουμε δυο τουρνουά στη χώρα τόσο κοντά το ένα με το άλλο. Έπαιξα πριν έναν μήνα στο Serbia Open και το να έχουμε ένα ακόμα τουρνουά τώρα είναι κάτι που μας εξέπληξε όλους. Πιστεύω πως η επιτυχία μιας χώρας στο τένις, εξαρτάται από την ποσότητα των τουρνουά που διοργανώνει."

Στο πρώτο τουρνουά του Βελιγραδίου, ο Djokovic δεν τα είχε πάει όπως ήθελε, αφού ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Aslan Karatsev. Θα είναι φυσικά το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο και θα ξεκινήσει τις υποχρέωσεις του από τη φάση των "16", όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό lucky loser, Mats Moraing.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να παίξω για 2η φορά στο σπίτι μου και να περάσω ακόμα περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου", κατέληξε ο Djokovic, που σε κάθε περίπτωση θα απολαύσει την εβδομάδα του στο Βελιγράδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots