ATP
Κέρδισε το Challenger της Μπιέλλα ο Κοκκινάκης (vid)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Enrico Eletto
tn team Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 - 8:13

Την καλύτερή του εβδομάδα μέχρι τώρα στη χωμάτινη σεζόν πραγματοποίησε ο Θανάσης Κοκκινάκης στην Μπιέλλα της Ιταλίας, κατακτώντας το Biella Challenger VI.

O Κοκκινάκης έχει αγωνιστεί μόνο στο Challenger Tour μέχρι στιγμής στη χωμάτινη σεζόν και μετά από 4 εβδομάδες σε Σπλιτ και Ρώμη (από 2 στην κάθε πόλη) και 3 προκρίσεις σε προημιτελικά, κατάφερε να ολοκληρώσει μια εβδομάδα αήττητος στην Μπιέλλα της Ιταλίας.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός βρίσκει καλά πατήματα και το κυριότερο είναι πως καταφέρνει και αγωνίζεται χωρίς τραυματισμούς σχεδόν κάθε εβδομάδα γι' αυτή τη σεζόν, κάτι που είχε να κάνει από το 2015.

Στον τελικό του Biella Challenger VI, ο Κοκκινάκης επιβλήθηκε του Γάλλου Enzo Couacaud, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.188 στον κόσμο, με 6-3, 6-4.

Προηγουμένως στο τουρνουά, ο Κοκκινάκης κέρδισε επίσης τον Denis Istomin με 3-6, 6-2, 6-3, τον Stefano Napolitano με 6-3, 6-4, τον Alexandre Muller (Νο.4 ταμπλό) με 6-4, 7-6 (1) και τον Zhizhen Zhang (Νο.2 ταμπλό) με 6-2, 4-6, 6-3.  

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος σε Challenger για τον Κοκκινάκη και ο πρώτος από τον Οκτώβριο του 2018. Στο χώμα ήταν ο πρώτος του τίτλος από το μακρινό 2015, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Μπορντώ της Γαλλίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots