ATP
Πρωταθλητής ο Ruud στη Γενεύη (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud
tn team Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 - 19:15

O Casper Ruud κέρδισε τον Denis Shapovalov στον τελικό της Γενεύης και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας του στο tour.

Ο Ruud ήταν ο καλύτερος παίκτης στον σημερινό τελικό του Geneva Open και κέρδισε τον Shapovalov με 7-6 (6), 6-4, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο 250άρι της Γενεύης, κατακτώντας τον πρώτο του φετινό τίτλο.

Ήταν ο 2ος τίτλος για τον 22χρονο Νορβηγό, που ήταν πρωταθλητής και στο Argentina Open στο Μπουένος Άιρες τον Φεβρουάριο του 2020. Έχει παίξει σε άλλους δυο τελικούς, 4 συνολικά, όλοι στο χώμα και σε 250άρια τουρνουά.

Ο Ruud είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στη Γενεύη και απέδειξε πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής χωμάτινης σεζόν. Στην πρεμιέρα του κέρδισε τον Tennys Sandgren με 7-5, 6-2. Στα προημιτελικά έμεινε πίσω με σετ, αλλά ανταποκρίθηκε πολύ καλά και κέρδισε τον Dominik Koepfer με 2-6, 6-1, 6-4. Στα ημιτελικά κέρδισε εύκολα τον Pablo Andujar με 6-3, 6-2.

Σήμερα δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point απέναντι στον Shapovalov. Στο tie-break του 1ου σετ έχασε ένα προβάδισμα με 6-2, αλλά στο 5ο του set point κατάφερε να το κερδίσει με 8-6, ενώ στο 2ο σετ έκανε το break μετά από μάχη στο 5ο game για να προηγηθεί με 3-2 και διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος χάρη στο σερβίς του.

Μέχρι τώρα ο Ruud είχε 3 ημιτελικούς και έναν προημιτελικό σε 4 διοργανώσεις στη χωμάτινη σεζόν, με αποκορύφωμα τις δυο πορείες έως τα ημιτελικά στα Masters του Monte-Carlo και της Μαδρίτης. Ο τίτλος του σήμερα αναμένεται να τον ανεβάσει στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης (από το Νο.21), που είναι και το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots