ATP
Τσιτσιπάς: "Γεμάτος αδρεναλίνη για τον τελικό"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Open Parc
tn team Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 - 18:54

Με ταπεινότητα, αλλά και γεμάτος αδρεναλίνη περιμένει τον αυριανό τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θέλει φυσικά να φύγει από τη Λυών με έναν τίτλο, αλλά παράλληλα γνωρίζει καλά πως τίποτα δεν θα του χαριστεί και θα πρέπει να δουλέψει γι' αυτόν.

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ και του πήρε λίγο ώρα για να βρει καλό ρυθμό, ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Lorenzo Musetti με 4-6, 6-3, 6-0 και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του Lyon Open. Μετά τον αγώνα επικοινωνήσαμε μαζί του και είπε πως δεν θα άλλαζε κάτι απ' αυτό το παιχνίδι, καθώς τον βοήθησε να κερδίσει πολλά.

"Δε νομίζω να άλλαζα τίποτα απ' αυτόν τον αγώνα, ήταν γραφτό να γίνει έτσι και αυτό μου απέφερε πολλά. Ήταν ένα ματς που θα προσφέρει στην εμπειρία μου. Υπήρχαν πράγματα τα οποία δεν παρατήρησα από την αρχή και στα οποία έδωσα έμφαση προς το τέλος του αγώνα, αυτά λειτούργησαν και μου έδωσαν πολλά μαζεμένα break", είπε αρχικά ο Στέφανος στο tennisnews.gr.

"Αυτή είναι η πρώτη μου best-of-three νίκη στη φετινή χωμάτινη σεζόν, πέρασα αυτό το τεστ. Περίμενα ένα δυσκολότερο 3ο σετ, αλλά βρήκα τρόπο να το κάνω πιο εύκολο για μένα και να μη χρειαστεί να ξοδέψω πολλή ενέργεια", πρόσθεσε.

Σχετικά με τον αυριανό τελικό και με το πόσο σημαντικό θα είναι να πάει στο Roland Garros με έναν ακόμα κερδισμένο τίτλο στο ενεργητικό του, μας είπε: "Είμαι γεμάτος αδρεναλίνη, θέλω να δημιουργήσω μια όμορφη ατμόσφαιρα αύριο, το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Αλλά εννοείται δεν θα μου έρθει σαν δώρο, θα πρέπει να το κερδίσω και να παλέψω γι' αυτό. Θα είναι πολύ σημαντικό ενόψει Roland Garros να κερδίσω τον τίτλο εδώ, αλλά είμαι μακριά ακόμα απ' αυτό, έχω τον αγώνα μου αύριο και θα πρέπει να μείνω ταπεινός."

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος μίλησε για το πως διαχειρίζεται τους αγώνες του σε ένα πιο μικρό τουρνουά, όπως αυτό της Λυών: "Είμαι εδώ για να παίζω τένις και προσπαθώ να μη σκέφτομαι σε τι τουρνουά παίζω. Προσπαθώ μόνο να ανεβάσω το επίπεδό μου αγώνα με τον αγώνα, ανεξάρτητα αμα αγωνίζομαι για ένα Grand Slam ή για ένα 250άρι. Παίρνω πολύ σοβαρά κάθε αντίπαλο που έχω απέναντί μου και για μένα δεν έχει να κανει με το επίπεδο του τουρνουά, αλλά με τον αντίπαλό μου. Είναι σαν ένας αγώνας μποξ, που δεν έχει σημασία που αγωνίζεσαι, έχει σημασία μόνο ο στόχος σου και ο στόχος σου είναι ο αντίπαλός σου, αυτή τη νοοτροπία θέλω να χτίσω."

Για τον σημερινό του αντίπαλο, Lorenzo Musetti, είπε: "Έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και το έχει αποδείξει ήδη μερικές φορές αυτό. Μπορεί να παίξει το ίδιο καλά σε όλες τις επιφάνειες. Είναι σίγουρα ένας παίκτης που θα τον πάρεις στα σοβαρά και που θα τον βρίσκω μπροστά μου τα επόμενα χρόνια. Μπορώ να τον δω στο κορυφαίο επίπεδο του παιχνιδιού, έχει να κάνει πολύ με τη νοοτροπία του και με πως και πόσο θα δουλέψει, οπότε για μένα δεν υπάρχει λόγος να μην τον δούμε στην κορυφή."

Τέλος, για τον αυριανό του αντίπαλο στον τελικό, τον Cameron Norrie, είπε: "Τον έχω αντιμετωπίσει μόνο μια φορά. Δεν τον έχω δει αρκετά στο χώμα, φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Είναι αριστερόχειρας, έχω παίξει με άλλους δυο αριστερόχειρες στη φετινή χωμάτινη σεζόν. Είναι σημαντικός τελικός για μένα, νιώθω ότι θα έρθουν ευκαιρίες, θα προσπαθήσω να βγάλω το καλύτερό μου τένις αύριο, θα χρειαστεί υπομονή, θα χρειαστεί να ανταποκριθώ σ' αυτά που θα κάνει ο αντίπαλός μου. Ψυχολογικά νιώθω καλά, και είμαι έτοιμος γι' αυτή τη μάχη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots