ATP
Πλησιάζει τον 7ο τίτλο ο Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Open Parc
tennisnews team Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 - 16:52

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 8 games στη σειρά και έκανε την ανατροπή απέναντι στον ταλαντούχο Lorenzo Musetti, για να προκριθεί στον 16ο τελικό της καριέρας του.

Μπορεί να μη βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα και να απειλήθηκε από τον αντίπαλό του, όμως όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και καλύτερος και στο τέλος της Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε μια ακόμα νίκη, την 32η φετινή (32-8), με 4-6, 6-3, 6-0 επί του Lorenzo Musetti.

Ο Στέφανος, ο οποίος έχει τις περισσότερες νίκες για φέτος στο tour και βρίσκεται στο Νο.1 του ATP Race (έχοντας εξασφαλίσει πως θα παραμείνει εκεί για τουλάχιστον δυο εβδομάδες ακόμα), προκρίθηκε στον 16ο τελικό της καριέρας του, 3ο φετινό μετά από το Ακαπούλκο και το Monte-Carlo, ενώ θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της καριέρας του (6-8 νίκες ως φιναλίστ).

Σήμερα δεν ήταν πάντως και το πιο εύκολο απόγευμα για τον Στέφανο και αυτό οφείλεται και στον ίδιο, καθώς δεν έπαιξε από την αρχή το καλύτερό του τένις. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο ταλαντούχος Ιταλός τενίστας, που έκανε το πρώτο break του ημιτελικού στο 5ο game και προηγήθηκε με 3-2. Ο Στέφανος, που δεν είχε χάσει έως εκείνο το game πόντο από το σερβίς, έκανε δυο διπλά λάθη σ' αυτό το game και είδε το 15-15 να γίνεται 15-40.

Στη συνέχεια προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά ο Musetti υπερασπίστηκε το σερβίς του και στα τρια εναπομείναντα service game του. Στο 10ο game χρειάστηκε να σβήσει και ένα break point του Έλληνα παίκτη, για να κάνει το 6-4 και να κερδίσει το σετ.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος ήρθε πάλι πρώτος αντιμέτωπος με break point, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 2-1. Στο αμέσως επόμενο game έκανε break και έφτασε στο 4-1 λίγο μετά, όμως υπέστη ένα ακόμα break και ο Musetti μείωσε σε 4-3.

Ο Στέφανος ανταποκρίθηκε πολύ καλά, καθώς "έσπασε" ξανά το σερβίς του Ιταλού με love και πήρε το σετ με 6-3, ενώ από εκείνο το σημείο κι έπειτα έδειχνε να ελέγχει πλήρως το ματς και να παίζει πολύ καλύτερα, για να φτάσει τα 8 κερδισμένα games στη σειρά και να ολοκληρώσει μ' αυτό το bagel στο 3ο σετ την ανατροπή, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Τσιτσιπάς, που σίγουρα δεν είναι τυχαία στο Νο.1 του Race εδώ και αρκετές εβδομάδες πια, μετράει 3 προκρίσεις σε τελικούς, 6 παρουσίες σε ημιτελικούς και 9 σε προημιτελικούς, στα 10 τουρνουά που έχει αγωνιστεί έως τώρα στη χρονιά.

Θα διεκδικήσει αύριο τον 2ο τίτλο του για φέτος, μετά από το Monte-Carlo Masters, καθώς και τον 7ο συνολικά στην καριέρα του - 5ο σε 250άρι τουρνουά και 3ο σε χωμάτινο τουρνουά.

Ο τελευταίος του αντίπαλος στη Λυών, όπου αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του, θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί και ο άλλος ημιτελικός, μεταξύ του Cameron Norrie και του Karen Khachanov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots