ATP
Τσιτσιπάς: "Απολαμβάνω το τένις μου"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Open Parc
tn team Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 - 18:37

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε μετά την πρώτη νίκη του στη Λυών για το πως απολαμβάνει το παιχνίδι του στο χώμα, ενώ μίλησε ακόμα για τη βοήθεια που παίρνει από τον κόσμο και τους στόχους του να έχει μια καλή πορεία στο Roland Garros και να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί στο υπόλοιπο της χρονιάς.  

Μετά τη νίκη του επί του Tommy Paul με 6-1, 6-4 στην πρεμιέρα του στη Λυών, ρωτήσαμε τον Στέφανο Τσιτσιπά στη συνέντευξη Τύπου τι είναι αυτό που του δίνει κίνητρο για να κάνει μια τόσο καλή εμφάνιση, σε ένα τουρνουά που δεν μπορεί να του προσφέρει πολλά βαθμολογικά.

"Οι αγώνες μου δίνουν κίνητρο. Θέλω να παίξω αγώνες. Για μένα η κάθε νίκη μετράει, ανεξαρτήτως αν μου δίνει πόντους ή όχι, προσπαθώ να το βγάλω αυτό απ' το μυαλό μου. Απολαμβάνω το παιχνίδι μου, το τένις που παίζω, μπροστά στον κόσμο εδώ στη Λυών. Αυτό είναι κάτι που μου φέρνει μεγάλη ευχαρίστηση, ότι μπορώ να αγωνίζομαι σε τόσο καλό καιρό, με καλές συνθήκες, το απολαμβάνω", είπε στο tennisnews.gr ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

"Ο κόσμος με βοηθάει, σήμερα μου έδωσε αρκετό κίνητρο και έκανα έναν καλό αγώνα. Δεν υπήρχαν στιγμές που να ένιωσα απογοήτευση ή να είχα αρνητικές σκέψεις. Μόνο στο 2ο σετ υπήρχε μια στιγμή που μπορούσα να κάνω το διπλό break, θα μπορούσα σίγουρα να διαχειριστώ καλύτερα εκείνη τη στιγμή. Παρόλα αυτά ήταν ένας αγώνας στον οποίο έδειξα τη συγκέντρωσή μου και έκανα ένα καλό παιχνίδι", πρόσθεσε.

Σε άλλες ερωτήσεις που του έγιναν στα ελληνικά, ο Στέφανος μίλησε για το Roland Garros που πλησιάζει και το πως θέλει να έχει μια καλή πορεία εκεί, αλλά και στη συνέχεια της χρονιάς να προσθέσει όσο περισσότερους πόντους μπορεί στη συγκομιδή του, για να παραμείνει ψηλά στο Race - αυτή τη στιγμή θυμίζουμε πως είναι στο Νο.1 του Race.

"Θέλω να κάνω μια καλή πορεία στο Roland Garros. Οι αντίπαλοί μου θα θέλουν να με κερδίσουν και θα πρέπει να δείξω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου. Είναι λίγο περίεργο γιατί το Roland Garros ήταν το τελευταίο Grand Slam πριν το Australian Open και τώρα είναι πάλι το δεύτερο Grand Slam, δε νομίζω να έχει ξανασυμβεί αυτό. Δεν με ενοχλεί αυτό όμως. Οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές απ' αυτές που είχαμε τον Σεπτέμβρη. Ανυπομονώ να παίξω εκεί και να έχω μαζί μου την ομάδα μου και την οικογένειά μου.

Οι στόχοι μου είναι υψηλοί (για το Roland Garros), βρίσκομαι σε μια θέση που μου δίνει το θάρρος να πάω για κάτι μεγάλο. Οι πόντοι είναι σημαντικοί για μένα, αν καταφέρω να κερδίζω 800-1000 πόντους μέσο όρο κάθε μήνα (στο Race), θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για μένα."

Αύριο, στον 9ο προημιτελικό του στη φετινή σεζόν, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Yoshihito Nishioka, με τον οποίο δεν έχει αναμετρηθεί ξανά στο παρελθόν.

"Δεν έχω παίξει με τον Yoshihito ξανά, ξέρω πως είναι αριστερόχειρας και πως παίζει πολύ καλά σ' αυτή την επιφάνεια. Δεν γνωρίζω πολλά γι' αυτόν, ξέρω επίσης πως δεν τα παρατάει ποτέ, έχω δει μερικούς αγώνες του και μερικά highlights, είμαι σίγουρος πως θα τα δώσει όλα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots