ATP
Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του ο Thiem! (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Open Parc
tn team Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 - 18:41

O Dominic Thiem κέρδισε μόλις 5 games απέναντι στον Cameron Norrie στην πρεμιέρα του στη Λυών και θα πάει στο Roland Garros έχοντας μόνο 4 νίκες σε 3 τουρνουά στο χώμα για φέτος!

Ο Dominic Thiem συνεχίζει να διανύει μια από τις χειρότερες χωμάτινες σεζόν του μέχρι στιγμής και μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό του στον 3ο γύρο της Ρώμη από τον Lorenzo Sonego, που αποτέλεσε και την αφορμή για να παίξει στη Λυών, γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του στο Lyon Open.

Ο Cameron Norrie ήταν εκπληκτικός, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως είχε απέναντί του έναν αποδυναμωμένο Thiem και επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 σε 65 μόλις λεπτά, για να πετύχει πανηγυρικά την σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, πρώτη απέναντι σε Top 5 τενίστα.

Ένα break έκανε τη διαφορά στο 1ο σετ, στο οποίο ο Βρετανός "ξέφυγε" με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω του, ενώ στο 2ο σετ "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Thiem, για να προηγηθεί πολύ γρήγορα με 5-1. Ούτε ένα break point δεν αντιμετώπισε ο Norrie στο δικό του σερβίς και αυτό ίσχυσε ως το τέλος, όταν αξιοποίησε το 3ο του match point στο 8ο game για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του.

Αυτή ήταν η 3η ήττα του Thiem στη φετινή χωμάτινη σεζόν, την οποία ξεκίνησε από επιλογή λίγο καθυστερημένα, από τη Μαδρίτη. Εκεί έκανε και το καλύτερο τουρνουά του, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, όπου έχασε από τον Alexander Zverev. Στη Ρώμη πέτυχε μια νίκη απέναντι στον Marton Fucsovics και στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Sonego, για να χάσει σήμερα τον δεύτερο διαδοχικό του αγώνα.

Θα έχει τις λιγότερες νίκες που είχε εδώ και αρκετά χρόνια στο χώμα πριν πάει σε κάποιο Roland Garros o Thiem, εκτός βέβαια αν αποφασίσει να παίξει εκτάκτως και σε κάποιο από τα τουρνουά της επόμενης εβδομάδας, σε Βελιγράδι ή Πάρμα.

Με τη μεγάλη έκπληξη της ημέρας, ο Norrie προκρίθηκε στα προημιτελικά της Λυών, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jannik Sinner και Arthur Rinderknech.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots