ATP
Πέρασε το εμπόδιο του Karatsev o Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 - 19:04

O Jannik Sinner είχε ένα δύσκολο απόγευμα στη Λυών, αλλά κέρδισε τον Aslan Karatsev και τη βροχή, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Lyon Open.

Ο 19χρονος Ιταλός, Νο.6 στο ταμπλό, ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την αναμέτρηση, κινδύνεψε να αποκλειστεί από τον εξαιρετικό φέτος Karatsev, στο τέλος όμως πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη, με 0-6, 6-3, 6-4.

Στο 1ο σετ ο Sinner δεν κέρδισε ούτε ένα game και στο 2ο σετ μπορεί να προηγήθηκε με 4-0, λίγο έλειψε όμως να κινδυνέψει, βλέποντας τον Karatsev να πλησιάζει στο 4-2 και στο 5-3. Είχε διπλό break point o Ρώσος για να πάρει πίσω και το δεύτερο break και να φτάσει πλέον σε απόσταση αναπνοής από τον Sinner, που δεν απώλεσε την ψυχραιμία του και κράτησε το σερβίς του από το 5-3, 15-40, για να φτάσει στο 6-3.

Το παιχνίδι, που ήδη είχε μεταφερθεί στο σημερινό μεσημέρι από χθες εξαιτίας των βροχών, διακόπηκε για αρκετή ώρα στις αρχές του 3ου σετ για νέα βροχή, όπως είχε διακοπεί και νωρίτερα, στο 1ο σετ. Το 3ο σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τους δυο παίκτες να έχουν αμφότεροι χαμένες ευκαιρίες για break, μέχρι τελικά να αξιοποιήσει το 5ο του break point στο σετ ο Sinner και να κάνει το break στο πολύ κρίσιμο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για τη νίκη και ολοκλήρωσε τη δύσκολη ανατροπή σε 2 ώρες και 33 λεπτά, έχοντας περάσει περίπου άλλο τόσο και στα αποδυτήρια, περιμένοντας.

Στον 2ο γύρο του Lyon Open, o Sinner θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο lucky loser Arthur Rinderknech, που κατάφερε να κερδίσει τον Mikael Ymer με 6-3, 6-7 (4), 6-2. Ήταν η 4η νίκη σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης για τον 26χρονο Γάλλο, που τις έχει πετύχει όλες στη φετινή χρονιά.

Φυσικά ο Sinner θα είναι το μεγάλο φαβορί αυτής της αναμέτρησης, που θα γίνει αύριο, όπως και η αναμέτρηση του Dominic Thiem με τον Cameron Norrie, από την οποία θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλος του νικητή της πρώτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots