ATP
Federer: "Περίμενα να παίξω καλύτερα"

 
Federer: "Περίμενα να παίξω καλύτερα"
tn team Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 - 22:40

O Roger Federer εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν μπόρεσε να παίξει το τένις που ήθελε μπροστά από τους συμπατριώτες του στη Γενεύη και να φτάσει πιο μακριά στο τουρνουά, ενώ ξεκαθάρισε πως ο στόχος του δεν είναι το χώμα, αλλά το γρασίδι.

"Δεν είμαι τόσο απογοητευμένος για το αποτέλεσμα, αλλά για το τουρνουά, γιατί οι άνθρωποι ήθελαν να έρθουν και να με δουν να παίζω εδώ. Οπότε περίμενα να παίξω καλύτερο τένις, όμως η προπόνηση δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες. Σήμερα δεν μπόρεσα να κάνω τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία", είπε ο Federer στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του από τον Pablo Andujar.

"Η ήττα σήμερα δεν είναι κάτι τόσο δραματικό. Έκανα πολλά λάθη και πρέπει να το αποδεχτώ, είναι μέρος της διαδικασίας στην οποία βρίσκομαι. Αυτή τη στιγμή ξέρω τα όριά μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Το πιο σημαντικό μέρος θα είναι τις επόμενες εβδομάδες, γιατί πρέπει να συνηθίσω και πάλι τους ρυθμούς του tour", πρόσθεσε ο 39χρονος Ελβετός.

Ο Federer είπε ακόμα πως το μεγάλο βάρος της προετοιμασίας του δεν πέφτει για το χώμα, αλλά για το γρασίδι, που θα ακολουθήσει στο tour: "Ο πραγματικός μου στόχος γι' αυτή τη σεζόν είναι το γρασίδι και όχι το Roland Garros. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ σημαντικές για μένα. Τώρα πρέπει να συνηθίσω ξανά το tour και να δώσω όσους περισσότερους αγώνες μπορώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots