ATP
Πρόωρο αντίο για Federer (vid)

 
Πρόωρο αντίο για Federer (vid)
tn team Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 - 18:48

Η επιστροφή του Roger Federer δεν πήγε όπως θα ήθελε ο Ελβετός, ο οποίος έφτασε κοντά σε νίκη με ανατροπή στα σετ απέναντι στον Pablo Andujar, όμως έχασε 4 συνεχόμενα games στα τελευταία λεπτά και αποχαιρέτησε πρόωρα τη Γενεύη.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους χθες πως ένιωθε που θα έπαιζε με τον Roger Federer, o Pablo Andujar είχε απαντήσει πως ήταν κάτι ευχάριστο, γιατί θα μπορούσε να λέει στα εγγόνια του πως έχει αντιμετωπίσει σε επίσημο αγώνα τον Ελβετό θρύλο. Παρά το γεγονός πως είναι 35 χρονών, ο Ισπανός δεν είχε παίξει ποτέ στο παρελθόν με τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων.

Σήμερα δεν είχε μόνο την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσει, αλλά και να τον κερδίσει, βγάζοντας από τον 2ο γύρο το No.1 του ταμπλό του Geneva Open, με 6-4, 4-6, 6-4.

O Federer έπαιξε καλό τένις κατά διαστήματα, όμως είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, κάτι που είναι φυσικό μετά από τόσο μεγάλη απουσία. Στο χώμα ήταν ο πρώτος του αγώνας από το 2019, ενώ γενικά έχει δώσει μόνο δυο αγώνες στους 15,5 τελευταίους μήνες.

Στο 1ο σετ κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς του έως και το 10ο game, όταν σέρβιρε για την παραμονή του σε αυτό και υπέστη το πρώτο break, με αποτέλεσμα να το χάσει με 4-6.

Στη συνέχεια ο Federer ήταν για αρκετή ώρα ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο και κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του Ισπανού στο 3ο game του 2ου σετ και του 3ου σετ. Στο 2ο σετ διατήρησε το προβάδισμα του ενός break και το κατέκτησε με 6-4, ενώ στο 3ο σετ ήταν μπροστά έως το 4-2.

Ο Andujar ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να κερδίσει 4 games στη σειρά, για να γυρίσει από το πουθενά αυτό το παιχνίδι και να το φέρει ξανά στο μέρος του, κατακτώντας το 3ο σετ με 6-4. 

Είναι μια νίκη που σίγουρα δεν θα ξεχάσει εύκολα ο Andujar, ο οποίος αρχικά δεν πίστευε ότι κέρδισε τον Federer, ενώ φάνηκε να πλησιάζει σχεδόν με ενοχές το φιλέ για την καθιερωμένη χειραψία.

Ο Andujar έφτασε τις 2 νίκες στο τουρνουά και θα είναι στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Dominik Stricker και Marton Fucsovics. O 18χρονος Stricker από την Ελβετία πήρε σήμερα μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Marin Cilic, με 7-6 (5), 6-1.

Για τον Federer οι προπονήσεις στο χώμα τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν, αφού ο Ελβετός σκοπεύει να αγωνιστεί και στο Roland Garros, δεν αποκλείεται για τελευταία φορά, πριν αφοσιωθεί στους μεγάλους στόχους του για φέτος, το Wimbledon, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots