ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν ήταν εύκολο να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Adelchi Fioriti/Internazionali BNL d' Italia
tn team Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 - 13:40

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το βράδυ ανάμεσα στις δυο μέρες που έπαιξε με τον Novak Djokovic στη Ρώμη, για τα θετικά που κρατάει από τον αγώνα παρά την ήττα, αλλά και για τη νέα ευκαιρία που προσφέρει το ξεκίνημα ενός νέου τουρνουά.

Όπως αποκάλυψε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Λυών, ο Στέφανος είχε δυσκολευτεί να κοιμηθεί το βράδυ της Παρασκευής, όταν έφυγε από το Foro Italico μετά από αρκετές ώρες αναμονής και ένα προβάδισμα με σετ και με break επί του Djokovic στο 6-4, 2-1.   

"Υπήρχε πολλή αδρεναλίνη, σκεφτόμουν συνεχώς τον αγώνα, δεν ήταν εύκολο να αποσυνδεθώ και να κοιμηθώ. Ειδικά όταν έχεις ένα προβάδισμα, προσπαθείς να μείνεις όσο πιο ενεργοποιημένος γίνεται για να διατηρήσεις αυτή τη φόρμα. Αυτή η βραδιά με τη βροχή μου έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, δεν του άρεσαν οι συνθήκες και ένιωσα ότι είχα τον έλεγχο σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Κατά κάποιο τρόπο ήταν κρίμα που άρχισε να βρέχει πιο πολύ, γιατί ένιωσα ότι μπορούσα να κάνω πολλά εκείνο το βράδυ και να φύγω από το γήπεδο με ωραίες αναμνήσεις. Έπρεπε να περιμένουμε πολλές ώρες εκεί μέχρι να ανακοινωθεί η διακοπή και την επόμενη παίζαμε νωρίς, οπότε δεν ήταν εύκολη βραδιά, πήγα για ύπνο σχετικά αργά."

Δεν ήταν μια ήττα που απογοήτευσε πολύ τον πρωταθλητή μας, που όπως είπε δεν ένιωσε ότι μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα διαφορετικά και σίγουρα πιστεύει πως μπορεί να πάρει θετικά από τον αγώνα.

"Συνέβη ό,τι συνέβη, πιστεύω θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν συνεχίζαμε στη βροχή, αλλά δεν έχει σημασία, δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. Μπορώ να μάθω απ' αυτό και να πάρω κάτι θετικό. Πολλές φορές μετά από ήττες σκέφτομαι τι μπορούσα να κάνω διαφορετικά, αλλά αυτός ο αγώνας δεν ήταν έτσι. Ένιωσα πως διαχειρίστηκα σωστά τις καταστάσεις, εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες μου όταν χρειάστηκε. Δεν πήγε όπως περίμενα, περίμενα αφού πήρα το προβάδισμα να έχω περισσότερες ευκαιρίες για να κερδίσω το ματς, αλλά δεν συνέβη αυτό. Έπαιζα με τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Είναι η ευκαιρία που χρειάζομαι για να πάω το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο και αν καταφέρω να διατηρήσω αυτή τη συνέπεια, να παίζω το ίδιο απέναντι σε κάθε αντίπαλο, θα μπορέσω να βελτιωθώ και να ανεβώ στην κατάταξη."

Αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος βρίσκεται στη Λυών, όπου θα παίξει σε μονά και διπλά, στο τοπικό 250άρι. Παρότι βλέπει κάθε εβδομάδα σαν μια νέα ευκαιρία για κάτι καλό, δεν παραβλέπει ότι ο μεγάλος στόχος είναι να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Roland Garros, σε κάτι λιγότερο από 2 εβδομάδες.

"Κάθε εβδομάδα είναι ευκαιρία. Αυτή την εβδομάδα δεν έχουμε τους Djokovic, Nadal και Medvedev, είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό. Στόχος είναι να παίξω σε όσο πιο πολλούς αγώνες γίνεται, για να έρθω σε καλύτερη επαφή μ' αυτή την επιφάνεια και να νιώσω το παιχνίδι μου καλύτερα. Φυσικά παράλληλα δεν θέλω να κουράσω τον εαυτό μου, γιατί προτεραιότητα είναι το Roland Garros. Θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω όσο περισσότερο γίνεται, να περάσω καλά και να παλέψω όπως κάνω πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα."

Τέλος, ο Στέφανος αναφέρθηκε εκτενέστερα και στο κομμάτι της συνέπειας, όπου τα πηγαίνει αρκετά καλά μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν, έχει όμως σίγουρα περιθώρια και βλέψεις για κάτι ακόμα καλύτερο.

"Είμαι ακόμα μακριά από το να είμαι συνεπής, συγκριτικά με άλλους παίκτες. Είμαι συνεπής σε έναν βαθμό, αλλά υπάρχει ένα κενό που πρέπει να καλύψω για να γίνω ακόμα πιο συνεπής, να προσεγγίσω ένα επίπεδο τελειότητας που είμαι σε θέση να φτάσω, αλλά δεν έχω καταφέρει να το κάνω ακόμα. Είμαι ευχαριστημένος με τη θέση μου στο Race, έχω κερδίσει αρκετούς βαθμούς, αλλά νιώθω πως μπορώ να κερδίσω περισσότερους στο δεύτερο μισό της χρονιάς, για να πιάσω τις προσδοκίες μου."

Στον 2ο γύρο του Lyon Open, όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jo-Wilfried Tsonga και Tommy Paul.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots