ATP
Federer: "Ενθουσιασμένος που επιστρέφω"

 
Roger Federer
Roger Federer © Salvatore Di Nolfi
tn team Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 - 11:32

Ο Roger Federer θα δώσει σήμερα τον πρώτο του αγώνα στο χώμα και μόλις τον τρίτο στους τελευταίους 15 μήνες, δηλώνοντας ενθουσιασμένος που θα επιστρέψει και πως για την ώρα δεν έχει βλέψεις να φτάσει το επίπεδο των Rafael Nadal και Novak Djokovic.  

"Αν παίξω 10 αγώνες θα μπορώ να σας δώσω μια καλύτερη απάντηση για το επίπεδό μου. Τα πράγματα πάντως πηγαίνουν καλά στην προπόνηση. Όταν επιστρέφεις από τραυματισμό, βρίσκεσαι σε ένα διαφορετικό μέρος απ' όλους τους άλλους. Είμαι ενθουσιασμένος για την επιστροφή μου, αλλά δεν είμαι αφοσιωμένος στο να βρεθώ στο ίδιο επίπεδο που είναι τώρα οι Rafa και Novak", είπε ο 39χρονος Ελβετός, που βρίσκεται στη Γενεύη.

"Είμαι χαρούμενος για το γόνατό μου δεν αντέδρασε διαφορετικά με την αλλαγή από τα σκληρά στο χώμα και περιμένω να γίνει το ίδιο και όταν πάω στο γρασίδι. Ποτέ δεν είχα κάποιο θέμα όταν άλλαζα επιφάνειες, αλλά με έναν τραυματισμό και με μια τόσο μεγάλη απουσία, πάντα ανησυχείς. Μέχρι τώρα, το χώμα είναι καλό για μένα και ελπίζω να ισχύσει το ίδιο και με το γρασίδι."

Στο μοναδικό τουρνουά που έπαιξε φέτος, στο Qatar Open της Ντόχα, ο Federer είχε χάσει από τον Nikoloz Basilashvili στα προημιτελικά, με τον Γεωργιανό όμως στη συνέχεια να κατακτά και τον τίτλο. Από τότε, ο Ελβετός δεν έχει παρακολουθήσει αρκετό τένις, όπως εξομολογήθηκε.

"Δεν έχω δει πολύ τένις, αλλά κάθε φορά που βλέπω εντυπωσιάζομαι. Θέλω πολύ να δω πως θα τα πάω. Στην Ντόχα ήμουν πολύ ανήσυχος με το επίπεδό μου, κέρδισα το πρώτο σετ που έπαιξα με τον Dani (Evans) και με εξέπληξε λίγο αυτό.

Τώρα βρισκόμαστε στο χώμα και είμαι πολύ συγκεντρωμένος σ' αυτό. Μόλις πάρω στα πόδια μου μερικούς αγώνες, θα αυξηθεί η αυτοπεποίθησή μου. Πιστεύω πως μπορώ να είμαι μέρος των κορυφαίων. Παρόλο που αν θες να είσαι μέρος των κορυφαίων, πρέπει να παίζεις 50, 80 ή και 100 αγώνες το χρόνο, κάτι που γίνεται εξαιρετικά δύσκολο όσο μεγαλώνεις.

Το σίγουρο είναι πως η γενιά των Τσιτσιπά, Rublev, Medvedev και Zverev, γίνονται όλο και καλύτεροι και αποκτούν περισσότερη εμπειρία. Ο Dominic (Thiem) στο μεταξύ κέρδισε ένα Slam, ενώ οι Rafa και Novak είναι ακόμα αυτοί που είναι. Φαίνεται πως το παιχνίδι έχει βελτιωθεί ξανά. Θα είναι μια επιπλέον πρόκληση να βρω αυτό το επίπεδο, αλλά ποτέ δεν ήταν και απλό, είτε ήμουν εκτός 3 μήνες, είτε 1,5 χρόνο."

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Federer είναι προγραμματισμένη για σήμερα, περίπου στις 16:30 με 17:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), όταν και θα αντιμετωπίσει τον Pablo Andujar για τη φάση των "16" του Geneva Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots