ATP
Nadal: "Είμαι σε καλό δρόμο"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Adelchi Fioriti/Internazionali BNL d' Italia
tn team Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 - 15:08

Ο Rafael Nadal ήταν πολύ ευχαριστημένος με την παρουσία του στη Ρώμη και με τον 10ο τίτλο του στο Internazionali BNL d' Italia, ενώ θεωρεί πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για το Roland Garros.

"Είναι φανταστικό να έχω αυτό το τρόπαιο ξανά δίπλα μου. Ήθελα πολύ αυτόν τον 10ο τίτλο εδώ στη Ρώμη. Εδώ είχα κερδίσει έναν από τους πρώτους μεγάλους τίτλους στην καριέρα μου. Μετά το επίτευγμα των 10 τίτλων στο Roland Garros, στο Monte-Carlo και στη Βαρκελώνη, ήθελα πολύ τον 10ο και εδώ. Είναι πολύ σημαντικό τουρνουά για μένα. Πέρασα πολλές δύσκολες στιγμές αυτή την βεδομάδα και στο τέλος έπαιξα πολύ καλό τένις. Οπότε είμαι χαρούμενος", δήλωσε ο Nadal μετά το νέο θρίαμβό του στη Ρώμη.

Σχετικά με το παιχνίδι του, ο Nadal στάθηκε στο πολύ καλό του forehand, που έχει βελτιωθεί πολύ από την αρχή της χωμάτινης σεζόν: "Τις τελευταίες εβδομάδες το forehand μου νιώθω πως είναι όλο και καλύτερο, φτάνω στο μέγιστο σημείο της αυτοπεποίθησής μου. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα, είναι ένα πολύ σημαντικό χτύπημα για το παιχνίδι μου, ειδικά στο χώμα. Επίσης το σερβίς μου είναι καλύτερο. Είχα πολύ καλή εβδομάδα, έπαιξα πολλές ώρες τένις και νιώθω καλά, ήταν μια πολύ ικανοποιητική νίκη."

Όσον αφορά το Roland Garros, όπου θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του, είπε: "Το Παρίσι πάντα είναι ένα ξεχωριστό μέρος για μένα. Όλοι ξέρουν πως είναι το πιο σημαντικό μέρος της καριέρας μου. Αλλά τώρα πρέπει να επιστρέψω στο σπίτι. Χρειάζομαι ξεκούραση. Έπαιξα πολλές ώρες τένις αυτή την εβδομάδα, οπότε θα ξεκουραστώ για δυο μέρες και μετά θα ξεκινήσω να δουλεύω ξανά. Πιστεύω πως μπορώ να δουλέψω σε ένα-δυο πράγματα, για να επιβεβαιώσω πως θα είμαι λίγο καλύτερος και στο σωστό δρόμο.

Πιστεύω πως έδειξα βελτίωση αυτή την εβδομάδα και πρέπει να συνεχίσω να δείχνω αυτή τη βελτίωση, επειδή όταν βελτιώνεσαι, μπορείς να το κάνεις κάθε μέρα και από λίγο, κάτι που χτίζει και την αυτοπεποίθησή σου. Οπότε πρέπει να συνεχίσω. Ξέρω πάνω σε τι πρέπει να δουλέψω τις επόμενες μέρες και θα το κάνω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots