ATP
Djokovic: "Δεν ήμουν κουρασμένος - αισιόδοξος για το Roland Garros"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Giampiero Sposito/Internazionali BNL d' Italia
tn team Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 - 14:59

Ο Novak Djokovic είπε πως δεν ένιωθε κουρασμένος στον χθεσινό τελικό της Ρώμης, ενώ έμεινε ευχαριστημένος για το επίπεδό του συνολικά στο τουρνουά, δηλώνοντας αισιόδοξος ενόψει Roland Garros.

"Χθες (σ.σ. το Σάββατο) έπαιξα εκπληκτικά. Και σήμερα (σ.σ. στον τελικό) έπαιξα σε υψηλό επίπεδο, αλλά ο Rafa ήταν καλύτερος στις πιο σημαντικές στιγμές του αγώνα. Συνολικά όμως ήταν 3 ώρες κορυφαίου επιπέδου τένις. Στο 3ο σετ δεν μπόρεσα να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που είχα στο 2-2. Στο επόμενο game έπαιξα με αντίθετο άνεμο και με χρησιμοποιημένες μπάλες, κάτι που ήταν δύσκολο για μένα. Η αλήθεια είναι πως ήταν άτυχη στιγμή για μένα. Είμαι χαρούμενος όμως που έκανα αυτόν τον τελικό. Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά πριν από το Roland Garros. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να αντιμετωπίζεις τον Rafa σε έναν χωμάτινο τελικό", είπε ο Djokovic στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου από τη Ρώμη για φέτος.

"Είμαι χαρούμενος με το μαχητικό μου πνεύμα. Φυσικά και είμαι απογοητευμένος που δεν κέρδισα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι χαρούμενος με το επίπεδο που έδειξα στους τελευταίους γύρους του τουρνουά. Πνευματικά, πέρασα δύσκολα με τον Τσιτσιπά. Όπως και ο Rafa πέρασε δύσκολα με τον Shapovalov. Και οι δυο βγήκαμε από πολύ δύσκολες θέσεις για να φτάσουμε στον τελικό. Εκεί ήταν καλύτερος στις κρισιμότερες στιγμές, αλλά ήμουν και γω κοντά στη νίκη. Παίρνω πολλά θετικά από τη σημερινή μέρα", πρόσθεσε ο κορυφαίους τενίστας του κόσμου.

Σχετικά με το ρόλο που έπαιξε το γεγονός πως έμεινε σχεδόν 5 ώρες στο court μια μέρα πριν από τον τελικό, ο Djokovic είπε πως ένιωθε καλά και δεν ήθελε να αποδώσει σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα σε αυτόν τον παράγοντα: "Δεν ένιωσα καθόλου εξάντληση. Ο Nadal απλά έσπασε το σερβίς μου και έπαιξε καλύτερα. Όπως είπα, μέχρι το τελευταίο χτύπημα ήμουν πολύ κοντά. Είχα και την ευκαιρία να κερδίσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν ένιωθα όμως κουρασμένος. Μάλιστα, είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό, γιατί δεν ένιωσα κανένα πρόβλημα σωματικά, θα μπορούσα να ήμουν εκεί έξω περισσότερες ώρες."

Πλησιάζοντας στο Roland Garros, o Djokovic έχει ακόμα ένα τουρνουά να παίξει, το δεύτερο 250άρι που θα γίνει στα γήπεδά του στο Βελιγράδι: "Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκουραστώ όσο περισσότερο μπορώ και θα ξεκινήσω πάλι να προπονούμαι σε λίγες μέρες, λίγο πριν αρχίσει το τουρνουά στο Βελιγράδι. Πιθανότατα θα έχουμε και κόσμο, οπότε θα παίξω μπροστά στους συμπατριώτες μου, κάτι που πάντα με γεμίζει ενέργεια. Θα πάω στο Παρίσι με καλή ψυχολογία, εντός και εκτός γηπέδου, γιατί θα περάσω και χρόνο με την οικογένειά μου, κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω αν έπρεπε να πάω στο Παρίσι νωρίτερα."

Όσο για τις πιθανότητές του στο Roland Garros: "Έχω αρχίσει να νιώθω καλά στο χώμα και πιστεύω πως αν παίξω όπως χθες και σήμερα, έχω καλές πιθανότητες να φτάσω μέχρι το τέλος στο Παρίσι. Φυσικά θα είναι μια μακρινή διαδρομή. Οι δυο τελευταίες μέρες όμως μου έδωσαν μεγάλη ώθηση για το χώμα. Βρήκα το παιχνίδι μου. Τώρα πρέπει να διατηρήσω αυτό το επίπεδο και να φτάσω το πικ μου στο Παρίσι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots