ATP
Djokovic: "Ο δυσκολότερος αγώνας μου φέτος"

 
Djokovic: "Ο δυσκολότερος αγώνας μου φέτος"
tn team Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 - 15:20

Ο Novak Djokovic χαρακτήρισε τον αγώνα του με τον Στέφανο Τσιτσιπά ως τον δυσκολότερο που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη χρονιά, παραδέχτηκε πως χθες ο Έλληνας τενίστας ήταν καλύτερος από εκείνον, ενώ είπε ακόμα πως μόνο ένα χτύπημα έκρινε τον σημερινό νικητή.

"Αισθάνομαι σαν να παίξαμε δυο αγώνες, κατά κάποιο τρόπο αυτό κάναμε. Χθες ήταν ο καλύτερος παίκτης. Και σήμερα ξεκίνησε καλύτερα, αλλά κατάφερα με κάποιο τρόπο να μείνω ψύχραιμος και να σπάσω το σερβίς του σε πολύ κρίσιμα σημεία στο 2ο και στο 3ο σετ. Η στήριξη του κοινού ήταν εκπληκτική, ήταν φανταστικό που παίξαμε μπροστά σε κόσμο, ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα", είπε ο Djokovic αμέσως μετά τη νίκη του επί του Τσιτσιπά, για την οποία δεν έκρυψε ότι χρειάστηκε και τύχη: "Ήταν λίγο η τύχη, λίγο η πνευματική δύναμη και λίγο η σωστή τακτική την κατάλληλη στιγμή. Αλλά ένα χτύπημα, ούτε καν ένας πόντος, μόνο ένα χτύπημα καθόρισε τον νικητή σήμερα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν εγώ."

Για το πόσο σκληρά έπρεπε να δουλέψει για να φτάσει στη νίκη, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου είπε: "Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. Μέχρι και το τελευταίο χτύπημα δεν ήξερα αν θα κέρδιζα, αλλά πίστευα ότι μπορούσα να το κάνω. Μπορείς να παλεύεις, να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να αφήσεις τον Θεό να αποφασίσει ποιος θα πάρει τη νίκη. Έπαιξε πολύ καλά (ο Στέφανος), βρίσκεται προφανώς σε φανταστική φόρμα, κέρδισε το Monte-Carlo και έπαιξε στον τελικό της Βαρκελώνης. Όπως είπα ήταν καλύτερος χθες, σήμερα οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα αυτή την πρόκληση, ήταν πιθανότατα ο δυσκολότερος αγώνας που έδωσα φέτος."

Ο Djokovic θα πρέπει να αγωνιστεί ξανά σε λίγες ώρες, απέναντι στον Lorenzo Sonego, για την ημιτελική φάση του τουρνουά. Σχετικά με το αν του έχει μείνει ενέργεια γι' αυτόν τον αγώνα και για το πως νιώθει γενικότερα, απάντησε: "Πρέπει να βρεις την ενέργεια, αλλιώς δεν μπορείς να βγεις εκεί έξω. Γι' αυτό είμαι εδώ, γι' αυτό προπονούμαι. Δεν έχω παίξει τόσους πολλούς αγώνες φέτος, οπότε δεν νιώθω τόσο εξαντλημένος. Θα δούμε πως θα νιώθω αργότερα στο court, αλλά θέλω πολύ να πάρω άλλη μια νίκη σήμερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots