ATP
Ρεβάνς και 4άδα ο Rafa! (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 - 15:16

O Rafael Nadal πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του στη Μαδρίτη κερδίζοντας τον Alexander Zverev με 2-0 σετ, για να προκριθεί στα ημιτελικά της Ρώμης για 12η φορά στην καριέρα του!

Σε έναν πολύ διαφορετικό προημιτελικό από εκείνον της Μαδρίτης, ο Rafael Nadal επικράτησε του Alexander Zverev με 6-3, 6-4 και πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του πριν από μια εβδομάδα από τον Γερμανό, καθώς και το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Internazionali BNL d' Italia.

Παρότι έχασε μόνο 7 games από τον Zverev σήμερα, ο Nadal χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 2 ώρες για να κάμψει την αντίσταση του Γερμανού, καθώς ήταν δυο πολύ κλειστά και γεμάτα σετ.

Ο "Matador" τελείωσε τον αγώνα με 19 winners και 15 αβίαστα λάθη, ενώ ο Zverev είχε 28 winners και 26 λάθη. Κομβικό για τη νίκη, αλλά και για να αποφύγει τις περιπέτειες σήμερα για τον Rafa, στάθηκε το γεγονός ότι κατάφερε να σβήσει τα 9 από τα 10 break points που αντιμετώπισε στο ματς!

Ένα από αυτά ήταν και στο 1ο σετ, στο οποίο είχε προηγηθεί με 4-0, αλλά ο Zverev μείωσε αρχικά σε 4-2 και αργότερα είχε μια ευκαιρία για να επιστρέψει για τα καλά στο 9ο game, αλλά ο Nadal έσβησε το break point και κράτησε το σερβίς του για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Nadal χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 για να αποφύγει να μείνει πίσω με 1-3 και ανταυτού να ισοφαρίσει σε 2-2. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Zverev, o Ισπανός έκανε break στο επόμενο game, προηγήθηκε με 3-2 και στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-40, για να πάρει ακόμα ένα κρίσιμο game και να κάνει το 4-2.

Και στο 10ο game, όταν σέρβιρε για την πρόκριση, είχε δύσκολο έργο ο Nadal το έφερε όμως εις πέρας, σώζοντας 3 break points ακόμα, όχι συνεχόμενα αυτή τη φορά, για να αξιοποιήσει το πρώτο του match point και να κάνει το τελικό 6-4, κάτι που πανηγύρισε δεόντως.

Αυτή ήταν η 66η νίκη του Nadal στο Foro Italico (66-6) και η 12η πρόκρισή του στα ημιτελικά. Τα προημιτελικά ήταν μια φάση που αντιμετώπισε πρόβλημα στο παρελθόν ο Ισπανός, έχοντας χάσει τους 4 από τους 6 προημιτελικούς του στη Ρώμη. Αντίθετα, στα ημιτελικά δεν έχει χάσει ποτέ στο παρελθόν (11-0).

Και στον φετινό του ημιτελικό θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Reilly Opelka, που νωρίτερα προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης, κερδίζοντας τον Federico Delbonis με 7-5, 7-6 (2). Ο Αμερικανός "γίγαντας" πέτυχε 18 άσους σήμερα και έσβησε 4/4 break points, ενώ έφτασε συνολικά στο τουρνουά τους 77 άσους! Θα είναι η πρώτη συνάντηση για τους Nadal και Opelka και αν μη τι άλλο μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots