ATP
Συνέχεια στο σερί του Zverev και remach με Nadal! (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 - 21:09

O Alexander Zverev προστάτευσε το νικηφόρο του σερί, επιστρέφοντας από σετ και break πίσω για να κερδίσει έπειτα από τρίωρη μάχη τον Kei Nishikori και να κλείσει έναν ακόμα αγώνα με τον Rafael Nadal.

Μόλις μια εβδομάδα μετά τα προημιτελικά της Μαδρίτης, όπου είχε θριαμβεύσει απέναντι στον Nadal, o Alexander Zverev θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό και στα προημιτελικά της Ρώμης, μετά τη νίκη του επί του Kei Nishikori με 4-6, 6-3, 6-4.

Όπως και ο Nadal νωρίτερα, στον αγώνα του με τον Denis Shapovalov, o Zverev βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και κοντά στον αποκλεισμό αρκετές φορές μέσα στον αγώνα του με τον Nishikori, που και σήμερα απέδειξε πως βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Αν και κέρδισε τα 2 πρώτα games του παιχνιδιού, ο Zverev υπέστη 3 break την επόμενη ώρα και δεν κατάφερε να βρει λύσεις στα service games του Nishikori, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 4-6, 1-3, σε ένα διάστημα που έχασε τα 9 από τα 12 games που παίχτηκαν!

Με δυσκολία κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 3-2, για να μείνει κοντά στον Nishikori και να κάνει ένα break που άλλαξε τα πάντα, αφού μετά απ' αυτό ξεκίνησε μια δική του αντεπίθεση και έφτασε τα 5 κερδισμένα games στη σειρά, για να πάρει το 2ο σετ με 6-3.

Τα προβλήματα όμως δεν είχαν τελειώσει για τον Sascha, που βρέθηκε πίσω με break και στο 3ο σετ, όπου έχασε τα πρώτα 3 games και έμεινε πίσω και με 4-1, παρόλο που είχε 3 ευκαιρίες για να κάνει break στο 5ο game.

Τελικά το break ήρθε και άνοιξε το δρόμο για έναν ακόμα μονόλογο για τον Γερμανό, που πάτησε ξανά το γκάζι και έκανε ακόμα ένα σερί 5 κερδισμένων games, για να μετατρέψει το 1-4 σε 6-4 και να ολοκληρώσει μια τεράστια ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 53 λεπτά αγώνα. 

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη για τον Zverev, που θα αντιμετωπίσει για 2η φορά μέσα σε μια εβδομάδα τον Nadal, τον οποίο έχει κερδίσει στις 3 τελευταίες συναντήσεις τους. Συνολικά ο Ισπανός προηγείται στο head-2-head με 5-3 νίκες. Μια από τις νίκες του Nadal είχαν σημειωθεί στο ίδιο γήπεδο, στον τελικό της Ρώμης το 2018, με 6-1, 1-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots