ATP
Η μεγάλη απόδραση του Rafa! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 - 18:39

O Rafael Nadal έχανε με 4-6, 0-3 από έναν φανταστικό Denis Shapovalov, βρήκε όμως τρόπο να κερδίσει τον αγώνα και να προκριθεί στα προημιτελικά της Ρώμης για 16η φορά στην καριέρα του, μετά από 3 ώρες και 27 λεπτά μάχης! 

Μετά από μια απίθανη μάχη 3,5 ωρών, ο Rafael Nadal αρνήθηκε να χάσει από έναν καταπληκτικό Denis Shapovalov και κατάφερε να πάρει μια ακόμα νίκη στο Foro Italico, με 3-6, 6-4, 7-6 (3).

Έπρεπε να ανεβεί ένα βουνό για να φύγει από τη "ρωμαϊκή αρένα" με το εισιτήριο της πρόκρισης ο Rafa, ο οποίος έχανε με break σε όλα τα σετ, ενώ χρειάστηκε να σβήσει και 2 match points στο 3ο σετ!

Ο Shapovalov, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 41 winners - 12 περισσότερους από τον Nadal - προγήθηκε με 4-0 στο 1ο σετ και δεν ήταν πολύ μακριά από ένα bagel, αφού πίεσε τον Rafa και στο 5ο game, με τον Ισπανό να καταφέρνει τελικά μετά από 2 ισοπαλίες να κρατήσει το σερβίς του, για το πρώτο του game στο ματς.

Ο Rafa πάλεψε το σετ, μείωσε σε 4-3, αλλά ο Shapovalov κράτησε ένα πολύ κρίσιμο service game στο 8ο game για το 5-3 και στη συνέχεια έκανε νέο break για να πάρει το σετ, κερδίζοντας ένα game με 7 ισοπαλίες, στο 4ο του set point. Με 9 μόλις games, το 1ο σετ χρειάστηκε μια ώρα για να ολοκληρωθεί!

Ο Shapovalov έκανε ιδανικό ξεκίνημα και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και είχε ένα break point για το 4-0! Ο Nadal αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα, υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 3-1 και στο επόμενο game, στο οποίο δημιούργησε 3 break points, "έσπασε" το σερβίς του Καναδού.

Αυτό άνοιξε το δρόμο για την αντεπίθεση του "Matador", που κέρδισε 5 games στη σειρά και από το 0-3 βρέθηκε μπροστά με 5-3! Είχε μια ευκαιρία για το 6-3 και το 6ο συνεχόμενο game o Nadal, τελικά όμως χρειάστηκε να σερβίρει για το σετ, κάτι που έκανε με επιτυχία στο 10ο game για το 6-4.

Και στο 3ο σετ ο Shapovalov ήταν εκείνος που προηγήθηκε με break, για το 3-1. Ο Rafa κατάφερε να απαντήσει πριν το changeover και να μειώσει σε 3-2, ενώ μετά την αλλαγή πλευρών ισοφάρισε χάρη σε love service game.

Τα επόμενα λεπτά ο Nadal είχε ευκαιρίες για δεύτερο break, μια στο 7ο game και άλλες 3 στο 11ο game, δεν τις αξιοποίησε όμως και αναγκάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά στο 12ο game. Δυσκολεύτηκε αρκετά από την πίεση του Καναδού και έπρεπε να σβήσει και 2 match points, τα κατάφερε όμως, στέλνοντας τη διεκδίκηση της πρόκρισης στο tie-break. Εκεί πήρε από νωρίς τα ηνία για να προηγηθεί με 4-1 και με 6-2, ολοκληρώνοντας στο 2ο match point του την πολύ μεγάλη ανατροπή, τρια λεπτά πριν συμπληρωθούν 3,5 ώρες αγώνα!

Ήταν η 16η πρόκριση του Nadal στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, όπου μόνο μια φορά δεν έχει μπει στην 8άδα, ενώ καμία δεν έχει ηττηθεί στον 3ο γύρο. Τη μοναδική φορά που δεν προκρίθηκε στα προημιτελικά, το μακρινό 2008, είχε ηττηθεί στον 2ο γύρο.

Έφτασε τις 65 νίκες σε 72 αναμετρήσεις (65-7) στο Foro Italico και αύριο θα διεκδικήσει τη 12η πρόκρισή του στα ημιτελικά, απέναντι σε έναν εκ των Alexander Zverev και Kei Nishikori.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots