ATP
Πρώτος στους προημιτελικούς ο Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 - 12:32

Ο Novak Djokovic χρειάστηκε μόλις 70 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Alejandro Davidovich Fokina και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Internazionali BNL d' Italia.

Εύκολο έργο είχε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου στο Center Court του Foro Italico, καθώς επιβλήθηκε του Davidovich Fokina με 6-2, 6-1 σε 1 ώρα και 10 λεπτά, για να πάρει μια γρήγορη και άκοπη πρόκριση για τα προημιτελικά της Ρώμης.

Ο Djokovic έσβησε τα 3 από τα 4 break points που αντιμετώπισε ενώ αξιοποίησε τις 5 από τις 10 δικές του ευκαιρίες, κάνοντας 5 φορές break στο σερβίς του Ισπανού. Στους 16 winners και στα 17 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σέρβος, τη στιγμή που ο Ισπανός είχε 11 winners και 30 αβίαστα λάθη.

To μοναδικό break που υπέστη ο Djokovic ήταν στο 1ο game της αναμέτρησης, με το προβάδισμα του Davidovich Fokina όμως να μην κρατάει παραμόνο ελάχιστα, αφού στο επόμενο κιόλας game o Nole έκανε το break back, ενώ κέρδισε συνολικά τα 11 από τα 12 επόμενα games, για να προηγηθεί με 6-2, 5-0.

Λίγο έλειψε να πάρει και το 6ο game του 2ου σετ ο Djokovic, αλλά ο Davidovich Fokina έσβησε 3 match points και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, μειώνοντας σε 5-1 και αποφεύγοντας το bagel. Στο επόμενο game o Ισπανός έσβησε δυο ακόμα match points και είχε μάλιστα break point για το 5-2, αλλά ο Nole δεν έχασε την ψυχραιμία του, πήρε τους 3 επόμενους πόντους και τελικά "σφράγισε" τη νίκη του στο 6ο match point του.

Για 15η διαδοχική χρονιά προκρίθηκε στα προημιτελικά της Ρώμης ο Djokovic, ο οποίος έχει φανταστική παράδοση στο συγκεκριμένο τουρνουά. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε 57-9 νίκες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τους 14 προηγούμενους προημιτελικούς του, έχει κερδίσει τους 11 (11-3 σε προημιτελικούς στη Ρώμη).

Ο Σέρβος θα περιμένει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Matteo Berrettini για να μάθει τον αντίπαλό του στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots