ATP
Νικητής στη δύσκολη πρεμιέρα με Sinner o Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Mateo Villalba/Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 - 22:23

Ο αγώνας του Rafael Nadal με τον Jannik Sinner ήταν όπως αναμενόταν ο αγώνας της ημέρας, με τον Ισπανό να παίρνει τη νίκη μετά από δυο γεμάτα σετ και να κάνει δυναμικό ξεκίνημα στη διεκδίκηση του 10ου τίτλου του στη Ρώμη.

Μετά από 2 σετ που χρειάστηκαν 2 ώρες και 10 λεπτά για να ολοκληρωθούν, ο Nadal έκαμψε την αντίσταση του πολύ ταλαντούχου Sinner με 7-5, 6-4 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Ήταν ένας πολύ ποιοτικός αγώνας με τον Nadal να ανεβάζει την απόδοσή του όσο περνούσε η ώρα και να παίζει κατά διαστήματα εκπληκτικό τένις. Στους 25 winners και τα 21 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του Ισπανού, ενώ πολύ καλά στάθηκε και ο 19χρονος Sinner, που πέτυχε 22 winners και έκανε 26 αβίαστα λάθη.

Και στα δυο σετ, ο νεαρός Ιταλός είχε προηγηθεί με break. Στο 1ο σετ "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Nadal, για το 1-0 και για το 3-2, με τον Ισπανό να απαντάει άμεσα και στα δυο break, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και 3-3 αντίστοιχα.

Αργότερα ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων πέρασε στην αντεπίθεση και είχε τριπλό set point στο 10ο game (4-5, 0-40), με τον Sinner να βγαίνει από την πολύ δύσκολη θέση και να ισοφαρίζει σε 5-5. Στο 12ο game τελικά ο Nadal έκανε το break, για να κλείσει το σετ με 7-5 στο 7ο συνολικά set point του!

Στο 2o σετ o Sinner ήταν μπροστά με 3-1 και με 4-2, ο Nadal όμως ανέβασε και πάλι την απόδοσή του αρκετά γρήγορα, ώστε να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του να γίνει πιο επικίνδυνος. Κερδίζοντας τα 4 τελευταία games του παιχνιδιού, ο Rafa πήρε το 2ο σετ με 6-4 και "σφράγισε" μια ακόμα σημαντική νίκη στο τουρνουά της Ρώμης.

Για τον 3ο γύρο του Masters της Ρώμης, ο Nadal θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν πολύ καλό παίκτη, τον Denis Shapovalov, που κέρδισε νωρίτερα τον Stefano Travaglia με 7-6 (2), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots