ATP
Πίσω στις νίκες ο Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 - 17:56

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στις νίκες και πέρασε χωρίς να χάσει σετ το εμπόδιο του Marin Cilic σε μια δύσκολη πρεμιέρα στη Ρώμη.

Δεν ήταν εύκολη η αποστολή του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia όμως ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε πολύ καλά όποτε χρειάστηκε, ήταν σοβαρός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κέρδισε έναν εξαιρετικό Marin Cilic με 7-5, 6-2.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και αμφίρροπο, με τον Cilic να στέκεται πολύ καλά και να πιέζει τον Στέφανο στο 9ο game, όταν είχε 2 ευκαιρίες για να κάνει το πρώτο break στο παιχνίδι και να προηγηθεί σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Ο Στέφανος, ο οποίος είχε χάσει νωρίτερα το πρώτο break point στο ματς, κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του υπό πίεση και να προηγηθεί με 5-4. Λίγο αργότερα, εκμεταλλεύτηκε ένα όχι τόσο καλό service game του Κροάτη και δημιούργησε τριπλό break point και set point στο 5-6, 0-40, για να αξιοποιήσει την 3η του ευκαιρία και να πάρει το σετ.

Ο δρόμος άνοιξε για τον Στέφανο που έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break, για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ. Στη συνέχεια έσβησε ένα break back point του Cilic, έφτασε στο 3-0 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του, αφού δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς και "έσπασε" ξανά το αντίπαλο σερβίς στο 8ο game, διαμορφώνοντας το τελικό 6-2.

Αυτή ήταν η 28η νίκη του Τσιτσιπά στη φετινή χρονιά (28-7), στην οποία έχει τις περισσότερες νίκες, μαζί με τον Andrey Rublev (28-7). Την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας τενίστας είχε χάσει για 1η φορά πριν τα προημιτελικά φέτος, από τον Casper Ruud στη φάση των "16" της Μαδρίτης.

Στη Ρώμη, για να μπει στα προημιτελικά πάλι θα πρέπει να περάσει κάποιον πολύ δυνατό αντίπαλο, αφού θα αντιμετωπίσει αύριο είτε τον Matteo Berrettini, φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, είτε τον John Millman.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots