ATP
Με ανατροπή στον 3ο γύρο ο Thiem (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Angel Martinez/Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 - 13:51

O Dominic Thiem μόνο εύκολο έργο δεν είχε στην πρεμιέρα του στη Ρώμη, αλλά βρήκε τρόπο να πάρει τη νίκη απέναντι στον Marton Fucsovics, ανατρέποντας το 3-6, 1-3!

Ο Thiem βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Fucsovics στο κεντρικό court του Foro Italico, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 3-6, 7-6 (5), 6-0 και προκρίθηκε στους "16" της Ρώμης.

Στα μέσα του 2ου σετ το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν πίσω με 3-6, 1-3, κατάφερε όμως να πάρει πίσω το break και να μειώσει σε 2-3. Στο επόμενο game χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να μην αφήσει τον Fucsovics να ξεφύγει ξανά και να ισοφαρίσει σε 3-3.

Δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες για break στο σετ και μετά από ένα αμφίρροπο tie-break, στο οποίο ο Αυστριακός ήταν και πίσω έως το 4-5, κατάφερε τελικά να το κερδίσει με 7-5 κερδίζοντας 3 κρίσιμους πόντους στη σειρά και να ισοφαρίσει την αναμέτρηση.

Στο τένις τα πάντα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα και αυτό επιβεβαιώθηκε και σ' αυτό το παιχνίδι, με τον Thiem να κυριαρχεί στο αποφασιστικό σετ και να κερδίζει 6 games στη σειρά, για να φτάσει με τον πλέον επιβλητικό τρόπο στην ανατροπή.

Στον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, o Thiem θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego, που επικράτησε του Gianluca Mager στην ιταλική μάχη με 6-4, 6-4.

Πίσω με σετ βρέθηκε και ο Andrey Rublev, ο οποίος όμως κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Jan-Lennard Struff με 6-7 (7), 6-1, 6-4 και να κλείσει μια θέση για τους "16" καλύτερους του τουρνουά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Roberto Bautista Agut, που κέρδισε τον Cristian Garin με 7-6 (5), 6-3.

Τέλος, ο Alejandro Davidovich Fokina κέρδισε στη μάχη των qualifiers τον Cameron Norrie με 6-2, 6-3 και θα είναι ο αντίπαλος του Novak Djokovic στον 3ο γύρο. Θυμίζουμε πως ο Djokovic απέκλεισε χθες με 6-3, 7-6 (5) τον Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots