ATP
"Αδιάβροχος" Nole στη Ρώμη (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 - 21:16

Ο Novak Djokovic δεν είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον Taylor Fritz στην πρεμιέρα του στη Ρώμη, χρειάστηκε να περιμένει πάνω από 3 ώρες εξαιτίας της βροχής, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη στα δυο σετ και να προκριθεί στους "16" του Internazionali BNL d' Italia.

Ο Djokovic κέρδισε τον Fritz με 6-3, 7-6 (5) έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά "καθαρού" αγώνα στο κεντρικό court του Foro Italico, στην πραγματικότητα όμως από τον πρώτο έως τον τελευταίο πόντο μεσολάβησαν περίπου 5 ώρες!

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου φαίνεται να τα έχει όλα υπό έλεγχο και ήθελε να ξεμπερδέψει όσο το γρηγορότερο γινόταν, γιατί την περισσότερη ώρα του παιχνιδιού, πριν τελικά διακοπεί, έβρεχε και η επιφάνεια είχε "βαρύνει" αρκετά, ενώ όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη και γλιστερή.

Από το 6-3, 5-3 όμως, ο Djokovic μπλέχτηκε σε περιπέτειες, καθώς ο Fritz του έκανε το break όταν σέρβιρε για την πρόκριση και παράλληλα η βροχή δυνάμωνε στη Ρώμη, με αποτέλεσμα τελικά ο αγώνας να διακοπεί στο 5-5 του 2ου σετ.

Περίπου 3 ώρες μετά, οι δυο παίκτες βγήκαν και πάλι στο court. O Αμερικανός πλησίασε στους δυο πόντους από την κατάκτηση του σετ, τόσο στο 5-6, 30-30 στο σερβίς του Djokovic, όσο και στο 5-5 του tie-break, o Nole όμως δεν του επέτρεψε να φτάσει στο set point. Αντίθετα, ο ίδιος χρειάστηκε ένα match point για να κερδίσει το tie-break με 7-5 και να ολοκληρώσει το ματς.

Ακόμα και μ' αυτόν τον τρόπο, ήταν μια καλή πρεμιέρα για τον Djokovic, με τον Fritz αφενός να κάνει ένα πολύ καλό ματς και ένα πολύ καλό τουρνουά συνολικά, και τον Nole να παίρνει αφετέρου και το ρεπό για αύριο, καθώς ο επόμενος αγώνας του θα είναι την Πέμπτη.

Στον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia και για μια θέση στα προημιτελικά, ο 5 φορές πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει έναν qualifier, είτε τον Cameron Norrie είτε τον Alejandro Davidovich Fokina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots