ATP
"Επιβίωσε" ο Berrettini, αποκλείστηκε ο Dimitrov (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Mateo Villalba/Mutua Madrid Open
tn team Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 - 16:14

O Matteo Berrettini δεν είχε καθόλου εύκολη πρεμιέρα στη Ρώμη, έδωσε συνέχεια όμως στα πολύ καλά του αποτελέσματα στη χωμάτινη σεζόν και κέρδισε με ανατροπή τον Nikoloz Basilashvili.

Ο φιναλίστ της Μαδρίτης χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, κατάφερε όμως να κάμψει την αντίσταση του σκληροτράχηλου Basilashvili και να πάρει τη νίκη με 4-6, 6-2, 6-4.

Εκτός από την απώλεια του 1ου σετ, ο Berrettini κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμα μια πολύ δύσκολη κατάσταση στα μέσα του 3ου σετ, όταν έπρεπε να σώσει 3 break points, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 4-3 μετά από 7 games. Λίγο αργότερα ο Ιταλός έκανε το break στο 10ο game και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Στον 2ο γύρο ο Berrettini θα αντιμετωπίσει τον John Millman, που κέρδισε νωρίτερα τον Dusan Lajovic με 6-3, 6-4.

Δεν τα κατάφερε ο Grigor Dimitrov, που ηττήθηκε από τον Alejandro Davidovich Fokina με 6-4, 7-6 (2) μετά από δυο κλειστά σετ και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς τη Ρώμη. Ο Davidovich Fokina ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στο τουρνουά και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον επίσης qualifier, Cameron Norrie, που κέρδισε τον Roberto Carballes Baena με 6-4, 6-4.

Επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά οι Roberto Bautista Agut και Denis Shapovalov, που πέρασαν με straight sets νίκες στον 2ο γύρο. Ο Bautista Agut κέρδισε τον Tommy Paul με 6-3, 6-4, ενώ ο Shapovalov επιβλήθηκε του Kamil Majchrzak με 6-1, 6-3.

Ο Gael Monfils που προσπαθεί να βρει ξανά τα πατήματά του κατάφερε να παλέψει για τρια σετ, δεν απέφυγε την ήττα όμως από τον Lorenzo Sonego με 6-4, 5-7, 6-4, ενώ ο Reilly Opelka απέκλεισε τον Lorenzo Musetti με 6-4, 6-4, στον πρώτο χρονικά αγώνα για τον 2ο γύρο του τουρνουά. Στον 3ο γύρο, όπως και ο Opelka, προκρίθηκε ήδη και ο Kei Nishikori, που πήρε με walkover την πρόκριση εις βάρος του Pablo Carreno Busta.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots