ATP
Djokovic: "Αναπόφευκτα η νέα γενιά θα μας αντικαταστήσει"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 - 12:16

Πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για το Masters της Ρώμης, ο Novak Djokovic μίλησε για τη νέα γενιά που αργά ή γρήγορα θα κυριαρχεί και στην παγκόσμια κατάταξη, για την προπόνησή το με τον Andy Murray, αλλά και για το όχι τόσο καλό ξεκίνημά του στη χωμάτινη σεζόν.  

"Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι οι γενιές αλλάζουν. Οι νέοι παίκτες παίζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα. Παίκτες σαν τον Τσιτσιπά, τον Zverev, τον Matteo Berrettini και τον Andrey Rublev, που μας κερδίζουν συχνά και κερδίζουν πολλούς βαθμούς. Φυσικά και ο Medvedev που είναι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, αλλά και ο Thiem, που είναι βεβαίως πολλά χρόνια εδώ. Είναι αναπόφευκτη η αλλαγή που θα έρθει στην παγκόσμια κατάταξη. Είτε συμβεί σε έναν μήνα, είτε σε έναν χρόνο, είτε όποτε συμβεί", είπε ο Djokovic, στην χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

Ο κάτοχος 36 Masters τίτλων, προπονήθηκε χθες μαζί με τον καλό του φίλο και πρώην Νο.1 στον κόσμο, Andy Murray, με τον οποίο έχει παίξει δυο φορές και στη Ρώμη, στα ημιτελικά του 2011 (ο Djokovic κέρδισε 6-1, 3-6, 7-6) και στον τελικό του 2016 (o Murray κέρδισε 6-3, 6-3).

"Ήμουν πολύ χαρούμενος που είδα τον Andy. Δεν τον βλέπω τον τελευταίο καιρό και ήταν θαυμάσιο που προπονηθήκαμε μαζί. Έπαιξε πολύ καλά, κινούταν καλά, δεδομένου και πως το χώμα δεν είναι η καλύτερη επιφάνεια για το ισχίο του. Δεδομένων και όσων έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, μου φαίνεται πως νιώθει αρκετά καλά στο γήπεδο. Επίσης μιλήσαμε και περάσαμε αρκετά καλά. Μου έφερε ευχάριστες αναμνήσεις από το παρελθόν, όταν περνούσαμε αρκετό χρόνο μαζί στο court, είτε σε προπονήσεις είτε σε αγώνες."

Ο Djokovic δεν έχει κάνει και το ιδανικότερο ξεκίνημα στη φετινή χωμάτινη σεζόν, έχοντας 3 νίκες και 2 ήττες σε 5 αναμετρήσεις, σε Μόντε Κάρλο και Βελιγράδι. Αυτή την εβδομάδα θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του στη Ρώμη.

"Δεν έπαιξα τόσο καλά στο Μονακό και στο Βελιγράδι, αλλά ελπίζω να το αλλάξω αυτό στη Ρώμη και μετά θα έχω άλλη μια εβδομάδα στο Βελιγράδι, πριν το Roland Garros. Τέσσερα τουρνουά πριν από το Roland Garros, είναι αρκετά. Χτίζω τη φυσική μου κατάσταση και το παιχνίδι μου σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, με στόχο να πιάσω το πικ μου στο Παρίσι. Εκεί θέλω να παίξω το καλύτερό μου τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots