ATP
Πρώτος τελικός σε Masters για τον Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Mateo Villalba/Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 - 23:32

O Matteo Berrettini έπαιξε και σήμερα εκπληκτικό τένις για να κερδίσει τον Casper Ruud με 2-0 σετ και να προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του.

Ο κορυφαίος Ιταλός τενίστας, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Ruud με 6-4, 6-4 και εξασφάλισε την παρουσία του στον αυριανό τελικό του Madrid Open (19:30GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Θα είναι ο 1ος τελικός του Berrettini σε μια Masters 1000 διοργάνωση, στη 2η του προσπάθεια σε έναν ημιτελικό, καθώς θυμίζουμε πως ήταν ημιφιναλίστ στη Σαγκάη το 2019. Την ίδια χρονιά είχε παίξει και στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας του, στο US Open.

Ο Berrettini ήταν πολύ εντυπωσιακός και σήμερα, τελειώνοντας τον ημιτελικό με 24 winners και 15 αβίαστα λάθη. Είχε περισσότερους από τους τριπλάσιους winners του αντιπάλου του (7), ενώ έκανε μόλις δυο περισσότερα λάθη (13).

Έγινε ο πρώτος παίκτης στην εβδομάδα που "έσπασε" το σερβίς του Ruud, στο 9ο game του 1ου σετ συγκεκριμένα, για να σερβίρει αμέσως μετά για το 6-4 και να γίνει και ο πρώτος παίκτης που του πήρε σετ στο τουρνουά.

Συνέχισε να κυριαρχεί και έκανε πρώτος break και στο 2ο σετ ο 25χρονος Ιταλός, για να προηγηθεί με 4-3. Είχε ένα match point και στο 9ο game o Berrettini, για να πάρει δηλαδή το 2ο σετ με double break, αλλά τελικά ο Ruud τον υποχρέωσε να το κάνει στο δικό του σερβίς, στο 10ο game.

O Ιταλός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και έκανε ένα love service game, για να ολοκληρώσει το ματς σε 82 μόνο λεπτά. Όχι μόνο δεν αντιμετώπισε κανένα break point o Berrettini, αλλά έκλεισε τον αγώνα έχοντας χάσει μόλις 8 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, 3 στο 1ο σερβίς (31/34) και 5 στο 2ο (10/15).

O Berrettini θα διεκδικήσει αύριο τον 2ο τίτλο του στη φετινή του χωμάτινη σεζόν, μετά από το 250άρι του Βελιγραδίου. Συνολικά θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας του (4-1), ενώ αυτός δεν θα είναι μόνο ο πρώτος τελικός του σε ένα Masters, αλλά και ο πρώτος που δεν θα είναι σε τουρνουά της σειράς 250.

Ο παίκτης που τον χωρίζει από τον τίτλο της Μαδρίτης, είναι ο Alexander Zverev, τον οποίο θα συναντήσει για 4η φορά. Ο Γερμανός προηγείται με 2-1 στις νίκες (1-1 στο χώμα), ωστόσο οι δυο τους έχουν να συναντηθούν από τον Οκτώβριο του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots